Wonen of werken in het buitenland

12 april 2019

Wonen of werken in het buitenland

Wonen of werken in het buitenland

Wonen of werken in het buitenland

Belasting

Over uw inkomen wordt in vrijwel alle gevallen belasting betaald. Ook wanneer u in het buitenland woont of werkt. Hoeveel belasting wordt betaald en aan wie hangt af van het land waar u woont of gaat wonen en de afspraken van dit land met Nederland. Werken of wonen in het buitenland heeft een grote invloed op uw pensioen. Indien er in het land waar u woont of werkt een andere betaaleenheid is heeft u waarschijnlijk met valutarisico’s te maken.

Lees meer over belasting

AOW

Ook bouwt u in deze jaren geen 2% AOW (per jaar) op waardoor uw AOW uitkering lager uitvalt.Wonen of werken in het buitenland kan ook erg gunstig zijn. Uitkeringen krijgen in een land met een goedkopere levenstandaard meer waarde in de uitkeringsfase. Emigreren kan dus ook een goede optie zijn om een pensioengat te verkleinen.

Het is wel belangrijk om hierbij te letten op belastingheffingen en afspraken die gemaakt zijn met het land.Bepaalde overheidsuitkeringen worden ook alleen uitbetaald wanneer er afspraken zijn gemaakt met het land waar je woont. De AOW wordt in een land waar geen afspraken mee zijn gemaakt wel uitbetaald maar de hogere alleenstaanden AOW en toeslagen zullen vervallen.

Werken in het buitenland en pensioen

Indien u meer informatie nodig heeft neem dan contact op met een pensioenprofessional.

Heeft u vragen..? bel 088-9000 900