Waarmee kan een financieel planner u helpen?   ‘’Heb ik een financieel planner nodig?’’

   Dit is een vraag die bij veel mensen waarschijnlijk niet snel naar binnen schiet. Misschien denkt u dat u al uw financiële zaken op orde heeft, maar heeft u antwoord op de volgende vragen?:

   • – ‘’Wanneer begint mijn AOW eigenlijk te lopen?’’;
   • – ‘’Hoe hoog wordt mijn pensioen als ik daadwerkelijk stop, en is dit genoeg om van rond te komen?’’;
   • – ‘’Hoe vaak is het aan te raden om mijn pensioen te checken?’’’.

   Heeft u hier zelf een concreet antwoord op? Nee? Geen probleem, u bent zeker niet de enige. En ik wil u als financieel planner hierbij gráág helpen! Nu denkt u misschien: ‘’Een financieel planner, wat doet ie precies?’’.

    Neem contact op, we helpen u graag verder

     Als ik deze vraag heb ik regelmatig gesteld aan mijn vrienden. De antwoorden?

     • – pensioenadvies
     • – je helpt mensen met beleggen
     • – ik heb geen flauw idee?
     • – ?!?!

     Vaak hebben mensen geen idee wat financieel planners doen, omdat het vaak wordt gezien als een breed begrip. Vaak wordt een financieel planner geassocieerd met een financieel productverkoper.. en beleggingsadviseurs.. en verzekeringsadviseurs. Zal ik nog even doorgaan?

     Wat doe ik precies voor u?

     Hierbij mijn antwoord:

     Ik help mensen zoals jij met hun financiële situatie van A tot Z. Ik schilder vandaag een beeld van jouw financiële situatie en een film over jouw financiële situatie in de toekomst, zodat mensen zoals jij de impact van hun financiële beslissingen kunnen zien vóórdat zij ze maken. Ik doe dit door..

     • – goed door te vragen, goed te luisteren en integer te handelen;
     • – te veranderen wat mensen willen;
     • – wensen en dromen boven water te krijgen en die vervolgens echt plannen!
     • – uit te zoeken hoe mensen hun Eigen geldverhaal hebben gemaakt, uit te zoeken of het echt goed voor hen is en zo niet, hen te coachen naar een nieuwe manier;
     • – erachter te komen waar ze echt bang voor zijn en dat aan te pakken – soms keer op keer.

     Dit doe ik eigenlijk altijd elke keer weer opnieuw en opnieuw. Het is een echt partnerschap. Ik maak met mensen deze reis.

     Ik ben verantwoordelijk voor mijn adviezen. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen toekomst.

     Ik kan je helpen om de “eindbestemmming” te bereiken. Of ik zal je moeten vertellen dat we het doel moeten veranderen, omdat het niet haalbaar is.

     Met welke zaken kan ik u als financieel planner nog meer helpen?

     Als financieel planner kan ik je buiten pensioenen en beleggen met meerdere zaken helpen. Ik kan je helpen als financieel planner om een persoonlijk financieel plan op te stellen die je inzicht geeft in de ontwikkeling(en) van jouw inkomen(s), uitgaven(s) en vermogen(s) en de gevolgen hierop als er zich iets voortdoet. Dit noemen we life events. Wat zijn life events?

     Kinderen krijgen

     Niets is zo ingrijpend als kinderen krijgen. Je huishouding verandert , maar ook je uitgavenpatroon. In het begin nog niet zo erg (luiers) maar later wel! Dat begint al op de middelbare school denk maar aan schoolgeld. Ook studie is een dure aangelegenheid.

     Echtscheiding

     Hoe zit het met jouw pensioen als je gaat scheiden? Dit is vanzelfsprekend een ingrijpende beslissing met veel gevolgen. Naast het feit dat er afspraken moeten worden gemaakt over het huis, de kinderen, alimentatiegeld en andere bezittingen komt ook het pensioen wat jij en je partner tijdens het huwelijk hebt opgebouwd. Ook dit moet verdeeld worden bij scheiden. U kunt hier meer lezen over pensioen en scheiden.

     Arbeidsongeschiktheid, langdurig ziek

     Mocht het zo zijn dat je onverhoopt arbeidsongeschikt raakt, dan breng ik de nieuwe situatie voor u in kaart. Het is namelijk zo dat niet iedereen verkeert in gelijke omstandigheden of dezelfde risico’s loopt. Hierdoor is het maatwerk om dit voor jou in kaart te brengen. Hiervoor moeten er keuzes worden gemaakt die bij je passen. Keuzes waarmee je de premie flink kunt verlagen. Een AOV is meestal niet goedkoop, maar geen inkomensverzekering nemen is vaak veel duurder indien er onverhoopt wat met jou gebeurt. Je kunt hier meer lezen over een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

     Waarmee kan ik u nog meer helpen?

     Ik kan je buiten deze zaken ook nog hiermee helpen:

     • – Erfrecht;
     • – Sparen;
     • – Beleggen;
     • – Levensverzekeringen;
     • – Pensioenen;
     • – En nog veel meer.
     Neem contact op, we helpen u graag verder

     Financieel planner