Vermogensbeheer

19 januari 2018

Vermogensbeheer vanaf één euro.

Daar heb je weer zo’n vermogensbeheerder / verzekeraar / vermogensopbouwpartij die adverteert dat u met een investering vanaf €250.0000 fantastische rendementen kunt maken.

Beseffen zij zich wel dat bijna niemand dit soort bedragen heeft vragen wij ons dan af!

Wij stellen daarom de vraag..

U heeft geen €250.0000 en wilt toch vermogensbeheer wat dan?

Vermogensbeheer

Vermogensbeheer

Vermogensbeheer, niet de krenten maar de pap

Deze vermogensbeheerders willen maar wat graag de krenten uit de pap. Kleine beleggers kosten veel tijd, zijn lastig en ….. leveren weinig op. Voor deze vermogensbeheerders niet interessant dus. PensioenVizier richt zich juist op relaties met minder dan €250.000. 

Wij komen voor de pap, de krenten komen vanzelf.

Met de pap bedoelen wij een groot aantal particulieren en ondernemers, die een relatief klein vermogen hebben opgebouwd en vaak nog bij een verzekeraar beleggen voor de oude dag. De gemiddelde klant aldaar heeft €10.000 en is er (helaas) al aan gewend dat hij totaal geen aandacht krijgt van de aanbieder. Wij vinden dit een gekke manier van omgaan met de klant.. wie heeft er 250.000 euro op de rekening? Geloof ons, het kan ook met minder geld op fiscaal aantrekkelijke manieren. 

Sparen in BOX 3

U kunt sparen in box3 dat is gewoon net zoals bij de bank direct opneembaar. Het vordeel hiervan is dat er fiscale regeltjes zijn bij opname. Er moet echter wel vermogensrendementsheffing betaalt worden over het meerdere boven de 24.000. Bent u getrouwd dan is de drempel voor vermogensrendementsheffing 48.000,-

Samen bepalen we uw doel en risicoprofiel. Zo komt u bij het juiste fonds terecht

Sparen in BOX 1

In Box 1 hoeft u geen vermogensrendementsheffing te betalen en bovendien is de inleg van de belasting aftrekbaar.

Lert op! Later bij de uitkering is er wel belasting verschuldigd. Deze is vaak lager dan hetgeen eerder is afgegtrokken van de belasting. Daarom kiezen veel mensen om te sparen in Box 1 voor de oudedagsvoorziening.

Sparen binnen het bedrijf

Heeft u een BV..? Dan kunt u ook sparen binnen de BV. 

Lees meer over pensioen in Eigen Beheer

Het kan anders

Persoonlijke begeleiding, uitgebreide gesprekken, rapportages en nieuwsbrieven zijn bij ons de normaalste zaak van de wereld. Iedere week krijg ik steeds meer nieuwe beleggers die net starten en maandelijks een bedrag willen inbrengen. Deze mensen geven vaak aan dat zij oplossingen zochten zowel in vrij vermogen (box 3) alsmede fiscaal aantrekkelijk (Box 1;lijfrente banksparen). Zelfs voor overbruggings- en direct ingaande lijfrentes zijn er oplossingen waar in dit geval het vermogen (zeer defensief) word belegd.

Voor later

Vaak geven mijn relaties aan dat ze liever niet zo veel risico willen lopen, maar wel twee tot drie keer de korte rente willen ontvangen. Vermogensbeheer 2.0 noemen wij dat. Daarom hebben wij een hele range aan mogelijkheden.. Hiervan breng ik u graag op de hoogte in een intakegesprek!

Al interesse?

Bel ons op 088-9000900, bezoek onze contactpagina of neem eens een kijkje eens bij een partner van ons, Post Vermogensbeheer.

Vermogensbeheer

Photo courtesy of c_ambler(CC Attribution)