U heeft winst gemaakt

30 oktober 2018

Gefeliciteerd, mooi dat de nieuwe maandcijfers een positief rendement laten zien! U belegt voor een langere termijn (vaak voor uw pensioen). Dan is een maandrendement niet erg belangrijk, zelfs jaarrendementen zeggen niet zoveel.

Bel me, een eerste adviesgesprek is gratis

U heeft winst gemaakt

Echte winst

U heeft pas echt winst als uw inleg lager was dan het bedrag wat er nu staat. Bovendien moet u dan wel verkopen. Zolang u de portefeuille niet verkoopt is er geen sprake van winst..! 

U heeft winst gemaakt 

1

Waarom belegt u..?

Iedereen die geld opzij kan zetten, zoekt een methode om hier rendement mee te maken.Sparen is veilig, maar levert weinig op. De uitgekeerde rente houdt de inflatie niet bij. Bovendien moet je vermogensbelasting betalen. Deze vermogensrendementsheffing is een gestaffelde belastingheffing. De eerste 30.000 is belasting vrij. Lees er hier meer over. Beleggen in obligaties is veilig, maar het rendement is afhankelijk van de rentestand die door overheden wordt gedicteerd.Geld storten in een beleggingsfonds is veilig(er) en levert meer rendement op door stock/cash dividend.

2

3

5

Geduld is een schone zaak

Blijf weg uit de emotie, denk niet :”de aandelen staan laag dus ik stap in”. Beleggen is een werkwoord, beleggen kost tijd en energie. Laat dit vooral aan professionals over. Voor mij betekent beleggen; geduld oefenen, op je handen zitten en wachten. Maak liever eerst een financieel plan welke aansluit op uw dromen. Zo voorkomt u impulsieve buien waarin hebzucht en angst uw geld gaan beheren. Het is raadzaam om het beleggen aan professionals over te laten.. Zij kennen de klappen van de zweep als het over aandelen gaat.