Sparen of beleggen

19 december 2018

U heeft altijd verschillende manieren om jouw vermogen te laten groeien. Over twee van deze mogelijkheden, sparen en beleggen, kan wel eens extra licht geschenen worden. De vraag of je wilt sparen of beleggen is erg actueel vanwege de lage spaarrente op dit moment. Sparen of beleggen? Beide mogelijkheden hebben voor – en nadelen

Veilig

Aangezien mensen van veiligheid houden is sparen altijd een gemakkelijke keuze om te maken. Sparen bidet je de garantie dat je aan het einde van de looptijd jouw inleg terug krijgt. Ook biedt sparen jou de garantie dat het spaargeld niet al te veel zijn best voor uw doet.

Sparen?

Een langlopend deposito levert het meeste op. Uw geld staat voor een lange periode vast, de rente verandert niet tijdens de gehele looptijd. Uw rendement staat dus vanaf de begindatum al vast. Het is ook mogelijk om een vrij opneembare spaarrekening te starten. Kenmerkend voor zo’n rekening is dat er sprake is van een variabele rente.

sparen of beleggen

Risico

Beleggen brengt risico met zich mee, altijd. Bij beleggen staat de uitkomst nooit van te voren vast en de kans (hoe klein ook) is aanwezig dat de inleg verloren gaat. Normaal gesproken is het aannemelijk dat beleggingen waarvan hoog rendement wordt verwacht, een hoog beleggingsrisico met zich meebrengt. Omgekeerd is dat net zo, wilt u een laag risico bij uw beleggingen dan zal het rendement niet hoog uitvallen.

Hier vindt u alles over beleggingsrisico’s.

Neem een vrijblijvend adviesgesprek

Beleggen?

Heb je (te) weinig kennis van beleggen? Dan kun je altijd een vermogensbeheerder inschakelen. Zij trachten de beste rendementen voor jou te behalen en je hoeft zelf weinig moeite te doen. Wil je zelf beleggen is het altijd slim om het geld wat je over hebt in te zetten. Op deze manier krijg je in ieder geval niet te maken met financiële moeilijkheden. U kunt op verschillende manieren beleggen, elke manier van beleggen brengt een eigen risicofactor met zich mee.

Sparen of beleggen

Sparen of beleggen?

Moet je nou sparen of beleggen? Als u een hoger rendement wilt behalen dan je nu op uw spaarrekening krijgt is beleggen een goede optie. De kans dat je je inzet verliest blijft altijd aanwezig, wil je dit risico niet lopen dan is sparen de beste optie.

Bekijk hier onze video over beleggen!