Pensioenadvies Sneek

21 november 2018

Stel je eens voor… Je bent een beginnende ondernemer in het hartje van het mooie Sneek. Je stelt jezelf de vraag: ‘Wat moet ik regelen voor mijn pensioen? Wat moet ik regelen voor als ik arbeidsongeschikt raak en wat moet ik regelen zodat mijn nabestaanden een potje overhouden als ik kom te overlijden?’.  Hieronder meer uitleg over het pensioen, arbeidsongeschiktheid en het nabestaandenpensioen.

 Wat verstaan we precies onder pensioen?

Pensioen is het inkomen dat je ontvangt vanaf pensioengerechtigde leeftijd. Dit inkomen komt dan in plaats van het salaris. Het pensioen bestaat voornamelijk uit drie pijlers, namelijk:

·         De AOW (Algemene Ouderdomswet);

Bijna iedereen in Nederland heeft recht op AOW. De AOW is een basispensioen. Dit kan aangevuld worden met pijler 2 en/of pijler 3. De pensioenleeftijd is onlangs van 65 jaar naar 68 jaar verschoven. Vanaf 2022 is de toename van de AOW-leeftijd afhankelijk van het stijgen van de levensverwachting.

·         Het werkgeverspensioen;

Bijna iedereen bouwt via zijn werkgever pensioen op. Dit komt bovenop het basispensioen (pijler 1). Je hebt hier alleen recht op als je bij je werkgever aan een pensioenregeling hebt meegedaan. Zo’n pensioenregeling ziet er per werkgever weer anders uit. Indien jouw werkgever geen pensioenregeling heeft, bouw je ook geen werkgeverspensioen op.

Heb jij met je onderneming geen pensioenregeling? PensioenVizier te Sneek verstrekt ook collectieve pensioenen. Zo kan ook jij goede secundaire arbeidsvoorwaarden aan de werknemers aanbieden. Misschien heeft u als werkgever al een pensioenregeling, wij checken deze graag!

·         Het inkomen dat je zelf hebt geregeld en/of gespaard.

Meestal is de AOW en het werkgeverspensioen niet voldoende om van rond te komen op pensioenleeftijd. Daarom is het verstandig om zelf extra pensioen op te bouwen. Dit kan gedaan worden door middel van banksparen, lijfrenteverzekering of beleggen.

Oke.. genoeg over het woord Pensioen. Nu gaan we verder met arbeidsongeschiktheid.

Pensioenadvies Sneek

 Wat verstaan we precies onder arbeidsongeschiktheid?

Je bent arbeidsongeschikt als je door een ziekte of handicap je werkzaamheden niet meer of niet (volledig) kunt verrichten.

Om de kosten bij arbeidsongeschiktheid te kunnen dekken kan je een verzekering afsluiten. Dit kan je doen bij PensioenVizier te Sneek. Wij helpen je met het kiezen van de juiste verzekeraar en regelen alles omtrent deze verzekering. Je mag onder andere zelf bepalen welk bedrag je wil verzekeren, hoelang het eigen risicotermijn is en of er een index op zit.

Op basis van deze kenmerken wordt er een vergelijking gemaakt van verschillende aanbieders. Hier wordt de goedkoopste aanbieder met de beste voorwaarden uit gekozen. Zo zorgen wij er altijd voor dat je niet te veel betaald!

Oke en nu als laatste het onderwerp… nabestaandenpensioen maar….

AOV, zin of onzin?