Kennisbankartikel:

Pensioenadvies Eindhoven

Pensioenadvies Eindhoven

Stel je eens voor… Je bent een beginnende ondernemer in het hartje van het mooie Eindhoven. Je stelt jezelf de vraag: ‘Wat moet ik regelen voor mijn pensioen? Wat moet ik regelen voor als ik arbeidsongeschikt raak? En wat moet ik regelen zodat mijn nabestaanden een potje overhouden bij mijn overlijden?’ Dan is Pensioenadvies Eindhoven misschien iets voor jou! Hieronder lichten wij pensioenadvies Eindhoven nader toe. De onderwerpen zijn: het pensioen, arbeidsongeschiktheid en het nabestaandenpensioen.

Wat verstaan we precies onder pensioen?

Bij pensioenadvies Eindhoven verstaan wij onder pensioen het inkomen dat je ontvangt vanaf pensioengerechtigde leeftijd. Dit inkomen komt dan in plaats van het salaris. Het pensioen bestaat voornamelijk uit drie pijlers. Hieronder leggen wij de drie pijlers uit.

– De AOW (Algemene Ouderdomswet)

Bijna iedereen in Nederland heeft recht op AOW. De AOW is een basispensioen. Dit kun je aanvullen met pijler 2 en/of pijler 3. De pensioenleeftijd is variabel geworden. Deze stijgt mee met de levensverwachting. Je kan er meer over lezen op de site van de belastingdienst.

– Het werkgeverspensioen

Bijna iedereen bouwt via zijn werkgever pensioen op. Dit komt bovenop het basispensioen (pijler 1). Je hebt hier alleen recht op als je bij je werkgever aan een pensioenregeling hebt meegedaan. Zo’n pensioenregeling ziet er per werkgever weer anders uit. Een werkgever is niet verplicht om bij een bepaalde instantie een collectief pensioen af te sluiten. Er zijn namelijk veel aanbieders op de markt. Heeft jouw werkgever geen pensioenregeling dan bouw je ook geen werkgeverspensioen op.

Bovenstaande geldt alleen voor personen die in loondienst zijn. Ben je ondernemer of DGA en heb je een eigen onderneming? Dan zijn er andere regelingen van toepassing. Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor het opbouwen van pensioen, voor jezelf en voor jouw personeel. Heb jij met je onderneming geen pensioenregeling? Pensioenadvies Eindhoven verstrekt ook collectieve pensioenen. Zo kan ook jij goede secundaire arbeidsvoorwaarden aan de werknemers aanbieden.

– Het inkomen dat je zelf hebt geregeld en/of gespaard.

Meestal is de AOW en het werkgeverspensioen niet voldoende om van rond te komen op pensioenleeftijd. Daarom is het verstandig om zelf extra pensioen op te bouwen. Dit kun je doen door middel van banksparen, lijfrenteverzekering of beleggen. Voor de ondernemer is het zeker belangrijk om zelf extra pensioen op te bouwen. Hij bouwt namelijk geen werkgeverspensioen op. Hierdoor is zijn pensioengat mogelijk groter dan van iemand in loondienst. PensioenVizier kan jou helpen met het opbouwen van een extra pensioen. Wil je meer weten over aanvullend pensioen?

Oke.. Genoeg over het woord pensioen. Nu gaan we verder met arbeidsongeschiktheid.

Wat verstaan we onder arbeidsongeschiktheid?

Pensioenadvies Eindhoven adviseert je over zaken rondom het pensioen. Hieronder valt ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Maar wat houdt dat precies in? Je bent arbeidsongeschikt als je door een ziekte of handicap je werkzaamheden niet of niet volledig kunt verrichten.

Om de kosten bij arbeidsongeschiktheid te dekken kan je een verzekering afsluiten. Dit kan je doen via pensioenadvies Eindhoven, bij PensioenVizier. Wij helpen je met het kiezen van de juiste verzekeraar. Wij regelen alles omtrent deze verzekering. Je bepaalt onder andere zelf welk bedrag je verzekert. Ook bepaal je zelf hoelang het eigen risicotermijn is en of er een index op zit.

Op basis van deze kenmerken maken wij een vergelijking van verschillende aanbieders. Hieruit kiezen we de goedkoopste aanbieder met de beste voorwaarden. Zo zorgen wij er altijd voor dat je niet te veel betaalt! Bij Pensioenvizier te Eindhoven staan wij voor jou klaar om pensioenadvies te verstrekken.

Oke en nu als laatste het onderwerp, het nabestaandenpensioen.

Bel, een eerste adviesgesprek is gratis

Wat is nabestaandenpensioen eigenlijk?

Het is erg belangrijk dat je je bewust bent van de financiële gevolgen zodra jij komt te overlijden. Of je partner natuurlijk. Er valt dan een inkomstenbron weg en dit heeft gevolgen voor jou, je partner en/of kinderen. De vaste lasten moeten namelijk wel gedekt worden. In Nederland is de ANW wet van kracht. Deze wet geeft volwassenen van wie de partner is overleden, recht op een uitkering. Toch heeft niet elke Nederlander hier recht op. Je moet namelijk aan een aantal eisen voldoen:

 • De nabestaande moet jonger zijn dan de AOW-leeftijd. De AOW leeftijd is afhankelijk van het geboortejaar.
 • De overgebleven partner heeft een kind onder de 18 jaar, of;
 • Je moet voor tenminste 45% arbeidsongeschikt zijn.

De hoogte van de ANW-uitkering hangt af van het inkomen van de nabestaande. Er is een maximum van 70% van het netto minimumloon.

Mocht je niet aan deze eisen voldoen dan kun je een eigen verzekering afsluiten. Ook dit kan je regelen via pensioenadvies Eindhoven, bij PensioenVizier. Met deze verzekering heb je geen omkijken naar het financiële risico door het overlijden van jouw partner. PensioenVizier helpt je graag met het kiezen van de beste aanbieder en luistert naar jouw wensen. Je bepaalt zelf welk bedrag je verzekert en hoeveel jaar deze verzekering doorloopt. Wil je meer weten over pensioenadvies Eindhoven?

Informatie pensioenadvies Eindhoven

Neem gerust de proef op de som en probeer pensioenadvies Eindhoven. Het eerste gesprek is vrijblijvend, zodat we ontspannen kennis kunnen maken. We hebben vele duizenden pensioenadviezen op onze naam staan. Al zeventien jaar zijn we expert in ons vak. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Sneek en we hebben drie nevenvestigingen. Een in Schinveld, Tilburg en één in Amsterdam, Dit maakt pensioenadvies Eindhoven makkelijk bereikbaar voor ondernemers uit de randstad.

Heb jij behoefte aan pensioenadvies Eindhoven, dan kunnen wij jou van dienst zijn! Neem contact met ons. Wij zoeken samen uit of wij de goede pensioenadviseur voor jou zijn.

Wist je dat het kennismakingsgesprek volledig vrijblijvend is?

  Schrijf me ook in voor de nieuwsbrief

  Gratis digitaal adviesgesprek

  Deze nieuwe situatie vraagt om een nieuwe aanpak.

  Wij blijven ons inzetten op lekker leven nu, maar ook later.

  Vraag nu een gratis digitaal adviesgesprek aan om te zien wat we voor jou kunnen betekenen.

  Mail mij dit overzicht

  Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle collectieve pensioen mogelijkheden.

  Mail mij dit overzicht

  Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Mail mij dit overzicht

  Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle pensioen mogelijkheden.

  Mail mij dit overzicht

  Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Aanvraag gratis adviesgesprek

  Vraag nu een gratis adviesgesprek aan en kijk inzicht in jouw pensioen mogelijkheden.

  Aanvraag gratis adviesgesprek

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Nieuwsbrief inschrijving

  Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze 7 extreem waardevolle tips voor een goed pensioen!

  Net als jij hebben wij ook een hekel aan SPAM, daar hoef je niet bang voor te zijn.