Pensioenadvies Drenthe

26 juni 2019

Woon je in Drenthe en ben je op zoek naar pensioenadvies? Dan zit je hier goed!

Wij helpen je graag met je eigen pensioen of met het opzetten van een pensioenregeling voor je werknemers. Al meer dan 15 jaar helpen wij ondernemers en ondernemingen om hun pensioenzaken op orde te krijgen. Veel ondernemers hebben geen tijd om de ingewikkelde en droge materie achter hun pensioen te bestuderen, daarom laten ze het ons doen. Wanneer je met een pensioenvraag zit, kun je altijd bij ons terecht.

Ondernemerspensioen regelen, klik hier!

    

Waarom een pensioenadviseur?

Een pensioenadviseur staat onafhankelijk in de situatie, we oordelen niet over je levensstijl of levensstandaard. Wanneer er veel geld nodig is om jouw levensstijl te kunnen veroorloven, is het wel handig als dat geld ook aanwezig is. Twijfel je hierover, dan zoeken wij uit of je huidige levensstijl houdbaar is. Zo’n onderzoek noemen we een Financial Planning. Aan de hand van je vaste lasten, inkomsten, pensioenen, overwaarde van je huis en bijvoorbeeld de waarde van je bedrijf beginnen we met rekenen.

Wanneer de uitkomsten van de Financial Planning niet zijn waar je op gehoopt had, gaan we samen zoeken naar oplossingen. Natuurlijk is de makkelijkste oplossing dan, minder geld uitgeven. Maar dit is niet de oplossing waar we naar zoeken. De uitkomsten van de Financial Planning worden verwerkt in een pensioenboek en deze bespreken we elk jaar een keer met je.

Pensioenadvies Drenthe

Collectief pensioenadvies Drenthe 

PensioenVizier is er niet alleen voor ondernemers, ook ondernemingen kunnen op onze hulp rekenen. Met een BPF Check, ook wel werkingssfeeronderzoek, bepalen we of een onderneming zich al dan niet moet melden bij een Pensioenfonds.

Wanneer een onderneming een pensioenregeling wil starten kan deze bij ons terecht. Bij het maken van keuzes gaat het niet alleen om de pensioenvorm, maar ook om een dertigtal andere zaken waar we je feilloos doorheen loodsen. Op deze manier begrijpen jij en je werknemers hoe het pensioen in elkaar steekt en wat iedereen kan verwachten op pensioendatum, bij overlijden vóór en ná pensioendatum en bij arbeidsongeschiktheid.

Klik hier voor jouw collectieve regeling!

Kun je het ook zelf regelen? Pensioenadvies Drenthe

Het antwoord: absoluut, we houden je niet tegen! Het wordt een lastige klus, maar wanneer je ergens genoeg tijd in steekt kan je veel bereiken. Echter, wanneer je een nieuwe keuken wil of je auto is kapot, dan ga je waarschijnlijk ook naar een keukenman en een garage. Waarom zou dat anders zijn met pensioen? Wij zijn dagelijks bezig met pensioen en alles wat er bij komt kijken. Je kunt continu (en direct!) gebruik maken van alle kennis en diploma’s die we de afgelopen 15 jaar hebben vergaard.

Bekijk hier het nieuwe Pensioenboek!

      

Wat doet een pensioenadviseur dan?

Pensioenadvies Drenthe houdt zich eigenlijk bezig met drie zaken, namelijk fiscaal- juridische zaken, verzekeringen en vermogen opbouwen.

Fiscaal- juridische zaken

Wat is een optimaal loon en hoe kun je belasting besparen? We weten er alles van en helpen je iedere keer op weg. Ook bij collectief pensioen letten we op wat de fiscus toestaat en wat niet. We zoeken de grenzen op, maar gaan er absoluut niet overheen. We luisteren naar jouw wensen en zetten die om naar een pensioenregeling die fiscaal en juridisch klopt.

Verzekeringen

Verzekeringen horen bij pensioen, of je het nou wil of niet. Er zijn altijd wel risico’s die je niet kunt of wilt dragen, deze moet je dus verzekeren. Maar bij wie dan en hoeveel? Ondernemers hebben bijvoorbeeld vaak een AOV nodig. Er zijn best veel aanbieders met ieder zijn eigen voorwaarden. Waarom zou die ene aanbieder nou wel bij je passen en de andere aanbieder niet?

Vermogen opbouwen

Of het nou gaat voor het pensioen voor je personeel of je eigen pensioen als ondernemer. Je zal op een of andere manier vermogen gaan opbouwen. Dat kan in het bedrijf, vastgoed of andere zaken. Wij houden een en ander bij en adviseren wat verstandig is. Het blijft een advies . Het staat je natuurlijk altijd vrij om iets anders te doen.

Goed geïnformeerd

Om hoge kosten te voorkomen is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent over jouw situatie. Wij helpen je graag met het uitzoeken waar je financiële planning verbeterd kan worden. Klik hier om contact met ons op te nemen.