Pensioenadvies Amsterdam

19 april 2019

Stel je eens voor… Je bent een beginnende ondernemer in het hartje van het mooie Amsterdam. Je stelt jezelf de vraag: ‘Wat moet ik regelen voor mijn pensioen? Wat moet ik regelen voor als ik arbeidsongeschikt raak en wat moet ik regelen zodat mijn nabestaanden een potje overhouden als ik kom te overlijden?’.  Dan is Pensioenadvies Amsterdam misschien iets voor jou! Hieronder wordt pensioenadvies Amsterdam nader toegelicht. De onderwerpen zijn: het pensioen, arbeidsongeschiktheid en het nabestaandenpensioen.

Wat verstaan we precies onder pensioen?

Bij pensioenadvies Amsterdam verstaan wij onder pensioen, het inkomen dat je ontvangt vanaf pensioengerechtigde leeftijd. Dit inkomen komt dan in plaats van het salaris. Het pensioen bestaat voornamelijk uit drie pijlers, namelijk:

·         De AOW (Algemene Ouderdomswet);

Bijna iedereen in Nederland heeft recht op AOW. De AOW is een basispensioen. Dit kan aangevuld worden met pijler 2 en/of pijler 3. De pensioenleeftijd is onlangs van 65 jaar naar 67 jaar verschoven. Vanaf 2022 is de toename van de AOW-leeftijd afhankelijk van het stijgen van de levensverwachting.

·         Het werkgeverspensioen;

Bijna iedereen bouwt via zijn werkgever pensioen op. Dit komt bovenop het basispensioen (pijler 1). Je hebt hier alleen recht op als je bij je werkgever aan een pensioenregeling hebt meegedaan. Zo’n pensioenregeling ziet er per werkgever weer anders uit. Een werkgever is namelijk niet verplicht om bij een bepaalde instantie een collectief pensioen af te sluiten. Er zijn namelijk veel aanbieders op de markt. Indien jouw werkgever geen pensioenregeling heeft, bouw je ook geen werkgeverspensioen op.

Bovenstaande geldt alleen voor personen die in loondienst zijn. Ben je ondernemer of DGA en heb je een eigen onderneming? Dan zijn er andere regelingen van toepassing. Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor het opbouwen van pensioen, voor jezelf en voor jouw personeel. Heb jij met je onderneming geen pensioenregeling? Pensioenadvies Amsterdam verstrekt ook collectieve pensioenen. Zo kan ook jij goede secundaire arbeidsvoorwaarden aan de werknemers aanbieden.

·         Het inkomen dat je zelf hebt geregeld en/of gespaard.

Meestal is de AOW en het werkgeverspensioen niet voldoende om van rond te komen op pensioenleeftijd. Daarom is het verstandig om zelf extra pensioen op te bouwen. Dit kan gedaan worden door middel van banksparen, lijfrenteverzekering of beleggen. Voor de ondernemer is het zeker belangrijk om zelf extra pensioen op te bouwen. Hij bouwt namelijk geen werkgeverspensioen op, waardoor zijn pensioengat (mogelijk) groter is dan van iemand in loondienst. PensioenVizier kan jou helpen met het opbouwen van een extra pensioen door middel van aanbieden van pensioenadvies Amsterdam. Wil je meer weten over aanvullend pensioen?

Oke.. genoeg over het woord pensioen. Nu gaan we verder met arbeidsongeschiktheid.

Pensioenadvies Amsterdam

 

Wat verstaan we precies onder arbeidsongeschiktheid?

Pensioenadvies Amsterdam kan je tevens adviseren over zaken rondom het pensioen. Hieronder val eveneens een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Maar wat houdt dat precies in? Je bent arbeidsongeschikt als je door een ziekte of handicap je werkzaamheden niet meer of niet (volledig) kunt verrichten.

Om de kosten bij arbeidsongeschiktheid te kunnen dekken kan je een verzekering afsluiten. Dit kan je doen via pensioenadvies Amsterdam, bij PensioenVizier te Amsterdam. Zij helpen je met het kiezen van de juiste verzekeraar en regelen alles omtrent deze verzekering. Je mag onder andere zelf bepalen welk bedrag je wil verzekeren, hoelang het eigen risicotermijn is en of er een index op zit.

Op basis van deze kenmerken wordt er een vergelijking gemaakt van verschillende aanbieders. Hier wordt de goedkoopste aanbieder met de beste voorwaarden uit gekozen. Zo zorgen wij er altijd voor dat je niet te veel betaald! Bij Pensioenvizier te Amsterdam staan wij voor jou klaar om pensioenadvies Amsterdam te verstrekken.

Oke en nu als laatste het onderwerp… nabestaandenpensioen maar…

Bel gerust, een eerste adviesgesprek is gratis

 

Wat is nabestaandenpensioen eigenlijk?

Het is erg belangrijk dat je je bewust bent van de financiële gevolgen zodra jij komt te overlijden. Of je partner natuurlijk. Er valt dan een inkomstenbron weg en dit heeft gevolgen voor jou, je partner en/of kinderen. De vaste lasten moeten namelijk wel gedekt worden. In Nederland is de ANW wet van kracht. Deze wet geeft volwassenen van wie de partner is overleden, recht op een uitkering. Toch heeft niet elke Nederlander hier recht op, je moet namelijk aan een aantal eisen voldoen:

  • Nabestaande moet jonger zijn dan de AOW-leeftijd (65 jaar tot 67 jaar: afhankelijk van het geboortejaar);
  • Nabestaande heeft een kind onder de 18 jaar;
  • Nabestaande is voor tenminste 45% arbeidsongeschikt;
  • Nabestaande geboren voor 1950.

De hoogte van de ANW-uitkering hangt af van het inkomen van de nabestaande. Er is een maximum van 70% van het netto minimumloon.

Mocht je niet aan deze eisen voldoen dan zal je een eigen verzekering moeten afsluiten. Ook dit kan je natuurlijk regelen via pensioenadvies Amsterdam, bij PensioenVizier te Amsterdam. Deze verzekering zorgt ervoor dat je geen omkijken hebt naar het risico op financiële gevolgen door het overlijden van jouw partner. Pensoenadvies Amsterdam helpt jou graag met het kiezen van de beste aanbieder en luistert naar jouw wensen. Je mag zelf bepalen welk bedrag je wilt verzekeren en hoeveel jaar je deze verzekering door wilt laten lopen. Wil je meer weten over pensioenadvies Amsterdam? 

Kunnen wij jou ook helpen?

Neem gerust de proef op de som en probeer pensioenadvies Amsterdam. Het eerste gesprek is vrijblijvend, zodat we ontspannen kennis kunnen maken. We hebben inmiddels vele duizenden pensioenadviezen op onze naam staan en zijn al dertien jaar expert in ons vak. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Sneek maar we hebben ook twee nevenvestigingen. Een in Schinveld en één in Amsterdam, Dit maakt pensioenadvies Amsterdam makkelijk bereikbaar voor ondernemers uit de randstad. 

Heb jij behoefte aan pensioenadvies Amsterdam, dan denk ik dat wij jou van dienst kunnen zijn! Zijn wij de goede pensioen adviseur voor jou? Neem contact met ons op en wij zoeken dit samen uit.

Wist je dat het kennismakingsgesprek volledig vrijblijvend is?