Pensioen voor collectief

Wij regelen het bedrijfspensioen zodat het je geen extra tijd kost. 

 • Helder en altijd inzichtelijk voor alle medewerkers 
 • Goed geregeld wanneer werknemers met pensioen gaan, ziek worden of komen te overlijden
 • Specialist in pensioenadvies; wij denken, ademen en dromen van pensioen
Vraag je gratis adviesgesprek aan

Hoe het werkt

Stap 1

Wij maken graag kennis

Waar jij maar wilt. In het kennismakingsgesprek kijken we of we iets voor jou kunnen betekenen. Geheel vrijblijvend! Zo ja, dan gaan we graag verder in gesprek.

Stap 2

Inventarisatie

We starten met heel goed luisteren en vragen je “het hemd van het lijf” om precies te weten wat jij wilt! Bij de inventarisatie kijken we naar het aantal medewerkers, het budget en de doelen.

Stap 3

Presentatie en 1e gesprek

Na het inventariseren binnen je bedrijf ontvang je van ons een passend advies. Dit advies lichten we toe in een persoonlijk gesprek.

werkingssfeer-bedrijftakpensioenfonds-wees-op-uw-hoede

Collectief pensioen voor jouw personeel

Pensioen is een lastige materie met veel componenten, bovendien kost het veel tijd om het te regelen. Wij nemen jou die zorg uit handen en regelen het bedrijfspensioen, zodat het je geen extra tijd kost.

Jouw personeel gaat deze arbeidsvoorwaarde waarderen zodat je minder uitloop hebt en makkelijker personeel kunt werven.

Bovendien heb je het goed geregeld als ze met pensioen gaan, ziek worden of komen te overlijden.

Het is natuurlijk ook zo dat werknemers het heel normaal vinden, dat ze zelf meebetalen. Een werkgever kan door deze “meebetaling van de werknemers” de kosten van de pensioenregeling sterk verlagen.

Wat andere bedrijven over ons zeggen

Toeck / Castelein

De keuze voor PensioenVizier lag voor de hand, omdat het bedrijf dat we overnamen (Castelein) al een regeling had lopen via PensioenVizier. In die tijd zaten wij nog bij een bedrijfstakpensioenfonds en PensioenVizier heeft, na het werkingssfeeronderzoek geregeld dat we daar weg konden.Als werkgever vind ik dat er een pensioenregeling moet zijn, maar het moet ook een goede regeling zijn. Ik zit niet in deze materie en dan is het goed om een professional naast je te hebben.

Jan Willem Griep - Floriade

Bij het tot stand komen van de pensioenregeling werd er niet over één nacht ijs gegaan. PensioenVizier heb ik ervaren als een meedenkende partij die zich verdiept heeft in onze situatie en onze wensen. Er kwamen ook geen standaard riedeltjes.Het resultaat was een pensioenregeling die bij ons past en die goed voelt.Als ik terugkijk op het tot stand komen van de pensioenregeling, was het een mooi en goed traject.

Mevr. S. Dijkstra Nagelhout - Het4kant

Uiteindelijk heeft PensioenVizier voor zowel de personeelsleden als voor de directieleden van Advies-& ingenieursbureau het4kant b.v. een goed advies afgegeven inzake pensioenen en financiële planning. Wij zijn erg tevreden over de aanpak van PensioenVizier. Er is eerst een advies afgegeven waarna wij in alle vrijheid konden beslissen of we de adviezen al dan niet op wilden volgen.

Robert-Jan Lippevelde

Ik had geen twijfels om met PensioenVizier in zee te gaan. Ik was benieuwd geworden na het horen van verhalen van andere ondernemers en DGA's over hun dienstverlening. Over de dienstverlening ben ik tevreden. PensioenVizier zorgt voor zowel onze werknemers als voor de DGA's voor een goede pensioenregeling. Ik zou PensioenVizier aanraden bij ondernemers met twijfels over hun pensioen en bij DGA’s voor zowel hun eigen pensioen als die voor de werknemers.

Belastingvoordeel

Goed nieuws! De belastingdienst betaalt mee! Over iedere ingelegde euro voor het collectief pensioen betaal je geen vennootschapsbelasting. Bovendien verlaagt de pensioenpremie jouw sociale verzekeringsgrondslag dus daar heb je ook fiscaal voordeel.

Persoonlijke aanpak

Wij houden van goede service en kwaliteit. Zo gaan we ook om met onze relaties. Een persoonlijke aanpak, betrokken en gericht op een langdurige samenwerking.

Bereken het collectief pensioen voor jouw onderneming

Met deze handige rekentool voor collectief pensioen bereken je eenvoudig wat een pensioenregeling voor je onderneming gaat kosten. Je ziet wat het resultaat is bij het gemiddelde salaris, de gemiddelde leeftijd en het aantal medewerkers.

Benieuwd wat je pensioenregeling gaat kosten?
Speel met de schuifjes!

Disclaimer
: Deze rekentool geeft een indicatie van de kosten van een collectief pensioen waarbij je varieert met gemiddeld salaris, gemiddelde leeftijd en het aantal medewerkers. De getoonde bedragen zijn slechts een indicatie. Het daadwerkelijke eindresultaat is van meerdere factoren afhankelijk. Aan deze indicatie kun je geen rechten ontlenen.

Pensioen voor collectief de oplossing

Heb jij ook moeite met het vinden van nieuw (goed) personeel? Vind je het lastig om de kanjers binnen jouw bedrijf vast te houden? Is er een calamiteit gebeurd en was het gebrek aan een goede pensioenregeling een klap na..? Dan is pensioen voor collectief de oplossing.

Toch is pensioen onbelangrijk! Behalve op een aantal momenten.

Pensioen bij indiensttreding

Bij indiensttreding is pensioen altijd een onderwerp van gesprek.

Hebben jullie een pensioenregeling?

Is deze net zo goed als mijn oude pensioenregeling?

Hoeveel moet ik bijdragen aan deze regeling?

Zo maar een paar vragen die de aankomende medewerker kan stellen…dus hoe aantrekkelijk ben jij als werkgever voor nieuw personeel?

FAQ collectieve pensioenregeling

Uit dienst treden en pensioen

Wat voor pensioen heb je nu? Is jouw pensioen straks wel even goed? Naar ons idee is goede pensioencommunicatie cruciaal, ieder jaar weer. Zo blijft de retentie van personeel optimaal.

If the shit hits the fan, ook dan is pensioen voor collectief belangrijk

Bij overlijden, of langdurige ziekte/arbeidsongeschiktheid komt een goede pensioenregeling van pas. Het leed is vaak niet te verzachten, maar door een goed pensioenvangnet is de financiële schade minimaal. Werkgeverspensioen of pensioen voor collectief zorgt voor de nodige dekking. Je moet er niet aan denken om in financiële problemen te komen, wanneer je ziek bent.

Pensioen voor collectief

Redenen voor een collectief pensioen

Er zijn een hoop redenen waarom je voor een pensioen voor je medewerkers zou kiezen.

Redenen voor collectief pensioen.

Pensioen voor collectief is een goede arbeidsvoorwaarde. Mits je deze goed communiceert.

Een van de voordelen is dat iedereen geaccepteerd wordt dus geen medische keuringen voor personeel. Iedereen krijgt een nabestaandenpensioen en iedereen krijgt premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid.

De baas betaalt mee! Er is geen enkele andere oudedagsvoorziening waar de baas meebetaalt. Afhankelijk van de gulheid van de baas bedraagt deze bijdrage vaak 50% of meer. Voor de baas is deze bijdrage aftrekbaar van de winst. Je draagt er dus geen vennootschapsbelasting of dividendbelasting over af. Bovendien zorgt de totale pensioenpremie ervoor dat de sociale verzekeringspremies dalen. Extra voordeel voor de baas dus!

Er is natuurlijk ook fiscaal voordeel te behalen. Doordat de premies worden ingehouden op de loonstrook is er gelijk fiscaal voordeel. Dit in tegenstelling tot de lijfrente. Vaak wordt er bij de lijfrente achteraf belasting teruggevraagd. Dat is bij pensioen niet nodig, het belastingvoordeel zit gelijk verwerkt in de loonstrook. De pensioenpremie zorgt voor vermindering van de loonheffing. Meer lezen over pensioenpremies, klik dan hier.

Bereken hier het collectief pensioen!

Redenen om collectief pensioen niet te doen

Natuurlijk zijn er ook een hoop goede reden om het niet te doen, hieronder volgen er een paar.

Iedereen doet mee. Dus ook mensen die niet mee willen doen met de pensioen voor collectief worden “gedwongen” om mee te doen. Vaak staat er in het pensioenreglement al dat iedereen geacht wordt mee te doen. Dit betekent dat iedereen mee moet doen, zo niet dan is het contractbreuk.

Bovendien loopt de werkgever een groot risico. Vaak worden er afstandsverklaringen opgesteld of afstand overeenkomsten. Let op…! Deze werken NIET. Een werknemer of een partner die mee getekend heeft zou kunnen “dwalen”.

Een voorbeeld. Een werknemer heeft afstand gedaan van pensioen, ook de partner heeft meegetekend. Nu komt de werknemer te overlijden. Er is dus ook geen partnerpensioen. De partner kan dan verklaren “gedwaald” -wetboek 6 artikel 228- te hebben. Met andere woorden ze heeft zich “vergist”, zij verklaart voor de rechter dat ze niet wist wat ze tekende. De rechter beslist dat de werkgever nabestaanden uit moet keren, dit kan oplopen tot een grote som geld.

Neem contact met ons op

Het is geen maatwerk

Wel maatwerk voor het bedrijf, maar geen maatwerk voor het individu. Doordat het pensioen voor collectief is, is het een pensioen voor iedereen. Geen maatwerk voor het individu dus. We houden wel zoveel mogelijk rekening met de wensen van iedereen.

Waar begin je als je een pensioen voor je werknemers wilt starten.

Er zijn een hoop zaken waar je aan moet denken.

Checklist collectief pensioen

Neem contact met ons op via 088 9000 900 of ga naar onze contactpagina.

 

Wist je dat het kennismakingsgesprek geheel vrijblijvend is?

  Schrijf me ook in voor de nieuwsbrief

  PensioenVizier specialiseert zich in pensioen en financiele planningen voor ondernemers en ondernemingen. We zijn al sinds 1 maart 2003 iedere dag bezig met pensioen. We hebben al meer dan 10.000 adviezen uit mogen brengen voor jong en oud. Wij denken mee met onze relaties over individuele en collectieve pensioenen. Kenmerken van ons advies zijn dat we voldoen aan de wetgeving, integer handelen en uiteraard staat het belang van onze klant hierbij voorop.

  Mail mij dit overzicht

  Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle collectieve pensioen mogelijkheden.

  Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Mail mij dit overzicht

  Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle pensioen mogelijkheden.

  Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Aanvraag gratis adviesgesprek

  Vraag nu een gratis adviesgesprek aan en krijg inzicht in jouw pensioen mogelijkheden.

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Pensioenupdates, ja graag!

  Schrijf je nu in voor onze pensioenupdates en ontvang onze 7 extreem waardevolle tips voor een goed pensioen!

  Net als jij hebben wij ook een hekel aan SPAM, daar hoef je niet bang voor te zijn.