Kennisbankartikel:

Pensioen regelen als ondernemer

Hoe regel je pensioen als ondernemer?

De ondernemer kan zijn pensioen regelen door te sparen voor de oude dag in de vorm van een lijfrente (box 1) of door netto sparen bij een bank of beleggingsinstelling(box 3). Als ondernemer bouw je geen pensioen op bij een werkgever. Pensioen moet jij dus allemaal zelf regelen en je moet rekening houden met een aantal zaken. Hier helpen wij je graag mee.

In dit artikel bespreken we zaken waar PensioenVizier jou mee kan helpen.

 

Pensioen regelen met PensioenVizier

Dromen en aannames maken over je toekomst, we doen het allemaal. Soms komen ze uit, maar de realiteit is vaak minder rooskleurig. Heb je het al overwogen, later geen vermogen? Hoe ga jij je pensioen regelen als ondernemer? PensioenVizier is voor jou als ondernemer de beste keuze en helpt je graag mee!

Wij bij PensioenVizier snappen dat je als ondernemer druk bezig bent met jouw onderneming en dan schieten zaken als het pensioen regelen er snel bij in. Daar is een oplossing voor, pensioen regelen bij PensioenVizier! Zodat jij je volledig kunt richten op je onderneming. Wij adviseren op basis van drie invalshoeken te weten: vermogensbeheer, fiscaal-juridische en verzekeringstechnische zaken.

Hieronder een aantal zaken waar je met PensioenVizier mee aan de slag gaat:

 

Pensioen regelen

  Schrijf me ook in voor de nieuwsbrief

  Je zit nergens aan vast, eerste gesprek is vrijblijvend en leuk!

   

  1.       Hoe ziet mijn ouderdomspensioen er uit?

  Een werknemer bij een bedrijf geniet van een aantal zekerheden, die voor jou als ondernemer komen te vervallen. Dit vanwege de financiële onzekerheid die het ondernemerschap met zich meebrengt. We helpen je om er voor te zorgen dat je niet alleen nu lekker kunt leven, maar straks ook! PensioenVizier helpt jou graag bij het regelen van jouw pensioen!

  2.       Hoeveel krijgen mijn nabestaanden?

  De algemene nabestaande wet (ANW) is een volksverzekering die de partner van de overledene, recht geeft op een uitkering. Uiteraard zijn er aantal criteria waaraan voldaan moet worden. Zo moet er sprake zijn van een gezamenlijk huishouding en moeten de kinderen jonger dan 18 jaar zijn. Om er zeker van te zijn dat jouw nabestaanden na jouw overlijden verzekerd zijn van voldoende inkomen, helpen wij je graag met het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering.

  Neem vrijblijvend contact met ons op!

  3.       Wat als je arbeidsongeschikt wordt verklaard?

  Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is dus belangrijk om jezelf te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Door het nemen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering(AOV). Vanuit een arbeidsongeschiktheidsverzekering word je voorzien van een periodieke uitkering bij ziekte of invaliditeit. Zo kun jij je vaste lasten blijven betalen bij (tijdelijk) niet werken. 

  4.       Hoe bouw je als ondernemer pensioen op?

  Als ondernemer kun je pensioen op twee manieren opbouwen en dus je pensioen regelen; sparen voor de oude dag in de vorm van een lijfrente (box 1) of netto sparen bij een bank of beleggingsinstelling(box 3). Bij beleggingen zijn een aantal factoren van cruciaal belang, bijvoorbeeld: de tijd, de spreiding in verschillende branches, de spreiding van de regio en het renterisico. Voor meer informatie over je pensioenopbouw en het regelen van pensioen, neem contact met PensioenVizier! Dit kan via 088 9000 900.

  5.       Waarom een pensioenverzekering?

  Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor de opbouw en het regelen je eigen pensioen. Een manier om jezelf van een extra pensioen te voorzien bovenop het AOW-bedrag is door een pensioenverzekering af te sluiten. Waarbij je ook van veel keuzevrijheid geniet, op dit moment biedt namelijk elke verzekeraar een pensioenverzekering aan. Hoe hoger het aanbod des te beter voor jouw portemonnee. Allermooiste is dat de B.V. voor je betaalt! Dat is pensioen regelen bij PensioenVizier.

  6.       Welk alternatief bestaat er voor een pensioenverzekering?

  Je vraagt je nu vast af of er een alternatief bestaat voor pensioenverzekering. Ja dat is er! Namelijk een bancaire lijfrente. In een bancaire lijfrente ben je eigen baas en beslis je zelf hoeveel en wanneer je wilt storten. Je zit dus niet niet vast aan maandelijkse premies, die mogelijkerwijs kunnen stijgen in verband met de economische onzekerheden. Daarnaast rekenen verzekeraars administratiekosten, beheerskosten en beleggingskosten over de geleverde dienst. In een bancaire lijfrente ben jij eigen baas over het regelen van je pensioen. Meer informatie lezen over lijfrente? Klik dan hier!

  7.       Hoe hou ik overzicht over mijn pensioen bij PensioenVizier?

  Als klant bij PensioenVizier heb je een eigen Financieel dashboard. Dit Financiële dashboard is een belangrijke tool die inzicht en overzicht geeft in al je geldzaken en is 24/7 beschikbaar. Vervolgens helpen wij jou inzicht te krijgen in jouw financiële situatie aan de hand van het dashboard, dat is pensioen regelen bij PensioenVizier. Dit doen we door:

  • Scenario’s te schetsen bij veranderingen;
  • Consequenties van een verandering te schetsen;
  • Het verzorgen van een passende oplossing.

   

  Bereken hier jouw pensioen als ondernemer!

   

  Pensioen regelen? Doen, doen en nog eens doen!

  Interesse in pensioen regelen als ondernemer? Twijfel niet en neem contact met ons op!

  Dit kan via 088 9000 900 of laat een bericht achter op onze contactpagina. We helpen je graag verder en nemen de kosten voor een kennismakingsgesprek voor onze rekening.

   

  Samenvatting
  Beoordelingsdatum
  Beoordeeld item
  Dienstverlening PensioenVizier
  Auteur waardering
  51star1star1star1star1star

  Gratis digitaal adviesgesprek

  Deze nieuwe situatie vraagt om een nieuwe aanpak.

  Wij blijven ons inzetten op lekker leven nu, maar ook later.

  Vraag nu een gratis digitaal adviesgesprek aan om te zien wat we voor jou kunnen betekenen.

  Mail mij dit overzicht

  Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle collectieve pensioen mogelijkheden.

  Mail mij dit overzicht

  Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Mail mij dit overzicht

  Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle pensioen mogelijkheden.

  Mail mij dit overzicht

  Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Aanvraag gratis adviesgesprek

  Vraag nu een gratis adviesgesprek aan en kijk inzicht in jouw pensioen mogelijkheden.

  Aanvraag gratis adviesgesprek

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Nieuwsbrief inschrijving

  Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze 7 extreem waardevolle tips voor een goed pensioen!

  Net als jij hebben wij ook een hekel aan SPAM, daar hoef je niet bang voor te zijn.