Pensioen en beleggen

19 december 2018

  

Pensioen en beleggen

Pensioen en beleggen, hoe zit dat eigenlijk?Veel mensen denken dat het “gevaarlijk” is. Hoeveel geld kan ik eigenlijk verdienen of verliezen? Risico nemen en beleggen gaan hand in hand. Maar we kunnen die risico’s wel beperken.Dit doen we door rekening te houden met vier factoren.Deze vier factoren zijn:

  •        Tijd
  •        Spreiding branche
  •        Spreiding regio
  •        Renterisico

Lees meer over sparen of beleggen

Tijd

Met tijd bedoelen we of de aandelen in één keer worden gekocht of dat de inleg geschied over een langere periode. Als de aandelen laag staan, dan worden er voor €100 veel aandelen gekocht. Maar als de aandelen hoog staan, dan worden er voor €100 weinig aandelen gekocht.Hierdoor ontwikkel je gedurende de hele looptijd een gemiddelde inkoopprijs. Je weet immers nooit wanneer de aandelen hoog of laag staan.

Spreiding branche

Spreiding in verschillende branches betekent dat er belegd wordt in verschillende branches. Bijvoorbeeld in een fonds waar verschillende branches inzitten. Als het in één branche slecht gaat, bijvoorbeeld in de vervoer en transport branche – door de hoge Dieselprijs – gaat het in een andere branche waarschijnlijk heel goed. Namelijk de branche voor brandstoffen.Het is dus verstandig om gedurende een lange periode in veel verschillende branches te investeren. Een voorbeeld hiervan is de Foodsector, de grondstoffenbranche, de energiebranche, technologiebranche enz.

Spreiding regio

Het is ook belangrijk om niet in één regio te investeren. Het kan namelijk in Europa slecht gaan en in de Verenigde Staten erg goed. Het is dus verstandig om gedurende een langere periode in veel verschillende regio’s te investeren, zoals het verre oosten, Europa en/of de Verenigde Staten.

Pensioen en beleggen

Renterisico

Aan het einde van de looptijd wordt er veiliger belegd, om het vermogen veilig te stellen. Aandelen worden dan omgezet in een minder volatiel product, zoals obligaties. Obligaties hebben een dempende werking op een rentedaling of rentestijging. Zo bent u verzekerd van een vast pensioenbedrag.Wil je meer weten over het beperken van risico’s bij beleggen? Je kunt contact met ons opnemen via 088 9000 900 of laat een bericht achter op onze contactpagina, dan zullen wij zo spoedig mogelijk contact opnemen.Wist je dat het kennismakingsgesprek vrijblijvend en op onze kosten is?

Bekijk hier onze video over beleggen!

Neem contact op