Onafhankelijk pensioenadvies

22 mei 2019

Wat is onafhankelijk pensioenadvies ?

Bij onafhankelijk pensioenadvies worden er vier belangen tegelijk bediend.

1. Het belang van de klant

2. Het belang van de adviseur

3. Voldoen aan de wetgeving

4. Integer handelen 

ad 1. Het belang van de klant. Dit belang kan bekeken worden vanuit verschillende invalshoeken. Een aantal voorbeelden van de manier waarop wij het belang van de klant vooropstellen zijn als volgt: Wij zorgen ervoor dat de klant inzicht heeft in alle regelingen en hier gemakkelijk vragen over kan stellen. De gegevens van de klant wordt overzichtelijk weergegeven in een softwareprogramma, die de samenhang  tussen de fiscaliteiten, vermogensbeheer en verzekerde zaken weergeeft. Tot slot bieden wij een dienst die een geweldige prijs/kwaliteit verhouding heeft. Bovendien staat persoonlijke begeleiding bij ons hoog in het vaandel.

ad 2. Naast het belang dat de klant heeft bij het ontvangen van onafhankelijk pensioenadvies, is er ook nog het belang van de adviseur. De adviseur verwacht een redelijke beloning voor de dienst die hij levert, zodat hij niet failliet gaat. Het is namelijk ook wel handig als de adviseur jou volgend jaar ook nog kan adviseren!

ad 3. Het belang om “compliant” te zijn. Dat wil zeggen het voldoen aan alle wet en regelgeving. Als voorbeeld ontvangt u als een van de eerste zaken het dienstverleningsdocument.  In het Dienstverleningsdocument staat precies wat u kunt verwachten van de financieel dienstverlener. 

ad 4 Het is uitermate belangrijk dat een adviseur integer handelt. Wat betekent dit? De adviseur gaat eerlijk en betrouwbaar om met jouw persoonlijke gegevens en adviseert jou vanuit een onafhankelijk belang. Hierdoor kan er ook een onafhankelijk pensioenadvies worden opgesteld. Het eerste adviesgesprek bij PensioenVizier is bovendien gratis. Omdat we graag kennismaken met u, komt het eerste gesprek voor onze rekening.

onafhankelijk pensioenadvies

Photo courtesy of 401(K) 2013(CC ShareALike)

Waarom onafhankelijk pensioenadvies  ?

Doordat we doorvragen wat uw wensen zijn krijgt u een pensioen dat zit als een maatpak.

Let op!

Het gaat vaak over veel geld… een pensioen vertegenwoordigt op einddatum vaak honderd duizenden (!) euro’s. 

Het is dus een investering in tijd en geld. Volgens mij maakt dit het zeker waard om in een pensioenadvies te investeren. 

Wat levert onafhankelijk pensioenadvies op  ?

Onafhankelijk pensioenadvies levert meer duidelijkheid op en leidt vaak tot een financieel onbezorgd leven. Doordat de pensioenadviseur zo begaan is met jouw persoonlijke situatie, zal het beter afgestemd zijn op jouw persoonlijke wensen. Bij pensioen denken veel mensen vaak alleen aan ouderdomspensioen (als ze gestopt zijn met werken). Er bestaan echter ook andere soorten pensioen. Ik heb er hier een aantal onder elkaar gezet:

Nabestaandenpensioen

Arbeidsongeschiktheidspensioen

Bij PensioenVizier houden we graag rekening met zoveel mogelijk aspecten van pensioen. Mocht je vragen hebben over Nabestaandenpensioen of Arbeidsongeschiktheidspensioen, dan helpen wij je graag!

Veelgestelde vragen over onafhankelijk pensioenadvies 

Kan ik stoppen met het onafhankelijk pensioenadvies? Antwoord: Ja, natuurlijk kan dat! Je kan opzeggen wanneer jij er genoeg van hebt.

Hoe duur is dat wel niet? Antwoord: Dat hang volledig af van wat jij wilt dat wij voor jou regelen. 

PensioenVizier kent drie beloningssystemen: 

 – beloning per uur

– vast bedrag ook wel verrichtingentarief genoemd

– een abonnement 

Hoe lang duurt een pensioenadvies? Ook dat hangt van de complexiteit van uw situatie af. Uit mijn ervaring kan ik zeggen dat het onafhankelijk pensioenadvies ongeveer tussen de 6 en 15 uur per jaar duurt. 

Lees meer over pensioenadviseur

Heb jij behoefte aan onafhankelijk pensioenadvies? Schroom dan niet en neem contact met ons op.  Wij van PensioenVizier helpen jou graag! Je kunt contact met ons opnemen via 088 9000 900 of klik op de link om naar onze contactpagina te gaan.

Wist je dat het kennismakingsgesprek volledig vrijblijvend is?