Onafhankelijk pensioenadvies

2 juli 2019

Wat is onafhankelijk pensioenadvies ?

Bij onafhankelijk pensioenadvies worden er vier belangen tegelijk bediend.

1. Het belang van de klant

2. Het belang van de adviseur

3. Voldoen aan de wetgeving

4. Integer handelen 

Het belang van de klant 

Dit belang kan bekeken worden vanuit verschillende invalshoeken. Een aantal voorbeelden van de manier waarop wij het belang van de klant vooropstellen: 

Wij zorgen ervoor dat de klant inzicht heeft in alle regelingen en hier gemakkelijk vragen over kan stellen. De gegevens van de klant worden overzichtelijk weergegeven in een softwareprogramma. Dit programma geeft de samenhang  tussen de fiscaliteiten, vermogensbeheer en verzekerde zaken weer. Tot slot bieden wij een dienst die een geweldige prijs/kwaliteit verhouding heeft. Bovendien staat persoonlijke begeleiding bij ons hoog in het vaandel.

Het belang van de adviseur

Naast het belang dat de klant heeft bij het ontvangen van onafhankelijk pensioenadvies, is er ook nog het belang van de adviseur. De adviseur verwacht een redelijke beloning voor de dienst die hij levert, zodat hij niet failliet gaat. Het is namelijk wel handig dat de adviseur jou volgend jaar ook nog kan adviseren!

Het voldoen aan de wetgeving

Het belang om “compliant” te zijn, dat wil zeggen het voldoen aan alle wet en regelgeving. Je ontvangt als een van de eerste zaken bijvoorbeeld het dienstverleningsdocument.  In het Dienstverleningsdocument staat precies wat je kunt verwachten van ons als financieel dienstverlener. 

Integer handelen van de adviseur

Het is uitermate belangrijk dat een adviseur integer handelt. Wat betekent dit? Dit betekent dat de adviseur eerlijk en betrouwbaar omgaat met jouw persoonlijke gegevens. Wij adviseren jou vanuit een onafhankelijk belang. Hierdoor kunnen we ook een onafhankelijk pensioenadvies opstellen. Het eerste adviesgesprek bij PensioenVizier is bovendien gratis. Omdat we graag kennismaken met je, komt het eerste gesprek voor onze rekening. Is er een ‘klik’ en zie jij de voordelen in dan bieden we onze dienstverlening aan.

onafhankelijk pensioenadvies

Photo courtesy of 401(K) 2013(CC ShareALike)

Waarom onafhankelijk pensioenadvies  ?

Doordat we doorvragen wat jouw wensen zijn krijg je een pensioen dat zit als een maatpak.

Let op!

Het gaat vaak over veel geld… een pensioen vertegenwoordigt op einddatum vaak honderd duizenden (!) euro’s. 

Het is dus een investering in tijd en geld. Dit maakt het het zeker waard om in een pensioenadvies te investeren. 

Wat levert onafhankelijk pensioenadvies op  ?

Onafhankelijk pensioenadvies levert meer duidelijkheid op en leidt vaak tot een financieel onbezorgd leven. Doordat de pensioenadviseur zo begaan is met jouw persoonlijke situatie en een en ander goed uitzoekt,  is deze beter afgestemd op jouw persoonlijke wensen. Bij pensioen denken veel mensen vaak alleen aan het ouderdomspensioen, de AOW  (als ze gestopt zijn met werken). Er bestaan echter ook andere soorten pensioen. Ik heb er hier een aantal onder elkaar gezet:

Nabestaandenpensioen

Arbeidsongeschiktheidspensioen

Bij PensioenVizier houden we graag rekening met zoveel mogelijk aspecten van pensioen. Mocht je vragen hebben over nabestaandenpensioen of arbeidsongeschiktheidspensioen, dan helpen wij je graag!

Veelgestelde vragen over onafhankelijk pensioenadvies 

Kan ik stoppen met het onafhankelijk pensioenadvies? Antwoord: Ja, natuurlijk kan dat! Je kan opzeggen wanneer jij er genoeg van hebt.

Hoe duur is dat wel niet? Antwoord: Dat hang volledig af van wat jij wilt dat wij voor jou regelen. 

PensioenVizier kent drie beloningssystemen;

  1. beloning per uur
  2. vast bedrag ook wel verrichtingentarief genoemd
  3. een abonnement 

Hoe lang duurt een pensioenadvies? Dat hangt ervan af hoe ingewikkeld jouw situatie is. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat het onafhankelijk pensioenadvies gemiddeld  tussen de 6 en 15 uur per jaar duurt. 

Lees meer over pensioenadviseur

Heb jij behoefte aan onafhankelijk pensioenadvies? Schroom dan niet en neem contact met ons op.  Wij van PensioenVizier helpen jou graag! Je kunt contact met ons opnemen via 088 9000 900 of klik op de link om naar onze contactpagina te gaan.

Wist je dat het kennismakingsgesprek volledig vrijblijvend is?

Published by

Marcel Wallage

Financieel planner, auteur van het boek "denk niet aan je pensioen". Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen om mij heen en verzamel ik mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.