Businessmodel voor accountants

21 september 2018

Nieuw businessmodel

In samenwerking met drs. Ron van Eeuwijk van de Rozenhof groep hebben we een programma (nieuw businessmodel voor accountants) gemaakt om de dienstverlening van accountants te ondersteunen. In 90 minuten geeft Ron inzicht en uitzicht.

Accountants kampen met dalende omzetten en toenemende kosten. De oorzaak hiervoor ligt in de aanhoudende druk op tarieven en het trage economische herstel. Daarnaast hebben de accountantskantoren te maken met veel veranderingen waarop zij zich moeten voorbereiden, willen ze succesvol zijn.

Wet- en regelgeving en het toezicht hierop zorgen voor extra kosten en ook ICT investeringen nemen toe vanwege automatisering in bijvoorbeeld de samenstelpraktijk. Standaardisering van gegevens vraagt daarnaast om extra investeringen in ICT. 

Neem snel contact met ons op!

Concurrentie 

Sterke concurrentie tussen de grootste kantoren, de ‘Big Four’ en de middelgrote kantoren zorgt voor druk op de tarieven. Bovendien neemt door grotere efficiency als gevolg van automatisering, digitalisering en standaardisering het aantal in rekening te brengen uren af. Stijgende kosten en dalende omzetten ondermijnen het huidige verdien- en prijsmodel. Ron van Eeuwijk is een consultant pur sang. Eigenwijs en gedreven door excellente dienstverlening bereikt hij in samenwerking met de accountantskantoren: 

  • Meer omzet en rendement 
  • Betere motivatie medewerkers 
  • Lagere kosten 
  • Meer grip op sales 
  • Werken aan een resultaatgerichte cultuur 
  • Betere kennisuitwisseling

Wat kost een accountant?

Nieuw businessmodel voor accountants

Photo courtesy of jacme31(CC ShareALike)