Kennisbank artikel:

Hoeveel premie betaal ik voor de AOW?

Hoeveel premie betaal ik

De AOW voor iedereen?

AOW staat voor algemene ouderdomswet. Het is een basispensioen van de overheid. Iedereen die rechtmatig in Nederland woont, is tussen het 16e en 66e of tussen het 17e en 67e levensjaar verplicht verzekerd voor de AOW. Iedereen die in Nederland loonbelasting en/of inkomstenbelasting (IB) betaalt en nog geen 65 jaar of ouder is, betaalt dan ook AOW-premie. Deze premie-inkomsten worden meteen gebruikt voor het betalen van de AOW-uitkeringen. Ben je werknemer of heb je een uitkering dan wordt de premie ingehouden op je loon of uitkering. Zelfstandigen betalen via de Belastingdienst een aanslag over hun inkomen.De minimumpremie is €496 en de maximumpremie is €4961.

Voor meer informatie, klik hier

AOW premie berekenen

Om te berekenen hoeveel AOW je betaalt, doe je het volgende:1.Bereken eerst je totale inkomen. (sommige uitgaven mag je hiervan aftrekken.• Van het bedrag dat je overhoudt, neem je 17,9%.• Hier trek je de algemene heffingskorting van € 1.100 vanaf. Dit geeft de premie die je moet betalen.Als de premie die je hebt berekend lager is dan de minimumpremie dan betaal je toch de minimumpremie. Is jouw inkomen € 33.863 of meer? Dan betaal je de maximumpremie. Wil je hulp bij het berekenen van je premie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

    

7 redenen om voor een onafhankelijke financieel adviseur te kiezen

Een pensioenboek? Klik hier!

     

Heb jij ook behoefte aan een onafhankelijke financieel adviseur? Neem contact met ons op! Je kan ons bereiken op 088 9000 900 tijdens kantooruren of laat een bericht achter op onze

contactpagina

Wist je dat het kennismakingsgesprek op onze kosten is?

Aanvraag gratis adviesgesprek

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan en kijk inzicht in alle pensioen mogelijkheden.

Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

Nieuwsbrief inschrijving

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze 7 extreem waardevolle tips voor een goed pensioen!

Net als jij hebben wij ook een hekel aan SPAM, daar hoef je niet bang voor te zijn.