Kennisbankartikel:

Financiële planning, hoe ziet die van jou eruit?

 

Wil jij ook grip op jouw financiële toekomst?

Financiële wensen kunnen vaak en veel veranderen in je leven. Dat kan komen omdat je eigen wensen veranderen of omdat er zaken buiten jezelf veranderen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan fiscale veranderingen, veranderende economie cetera. Een financiële planning geeft overzicht, rust en geeft aan wat er nodig is om jouw wensen en doelen te realiseren. We kennen bij PensioenVizier drie tariefvormen:

 

  • een tarief per uur;
  • een vast verrichtingentarief (vast bedrag, of vaste aanneemsom);
  • een abonnement.

Wij geven je grip op jouw financiële toekomst, zodat je nu lekker financieel onbezorgd kunt leven en later ook!

 

Jouw persoonlijke financiële planning

Life events zijn belangrijke levensgebeurtenissen die van grote invloed zijn op jouw financieel plan. Hieronder noemen we deze op en werken we deze life events in het kort uit. Wil je meer informatie, neem dan contact met ons op.

 

Neem contact op, we helpen je verder

Life events

Samenwonen

Ga je samenwonen dan is het verstandig om dit officieel vast te leggen bij de notaris. Net als bij trouwen heeft samenwonen grote gevolgen voor je financiële planning in het huishouden. Je deelt immers de kosten van levensonderhoud zoals hypotheek of huurkosten, nutsvoorzieningen of de inkopen voor het dagelijks levensonderhoud.

Trouwen

Hartelijk gefeliciteerd, je gaat trouwen! In deze tijd denk je natuurlijk niet aan scheiden! Toch is het belangrijk om even stil te staan wat trouwen voor invloed heeft op jouw financiële planning. Trouw je op huwelijkse voorwaarden? Wat staat er in over pensioenverdeling bij scheiding. Door een clausule op te nemen kan een hoop ellende voorkomen worden.

Scheiden

Met name pensioen en de wet verevening pensioenrechten bij scheiding neemt een belangrijke plaats in. Laat je goed informeren over de ins en outs over de WVPS.

Kinderen

Kinderen kosten geld. Tot hun 18e kosten ze zelfs een (bescheiden) Porche! Deze kosten zijn planbaar.

Overlijden

Wat is er geregeld bij het overlijden van je partner, wat heeft hij of zij nodig en staat het een beetje in verhouding met de huidige levensstijl? Is er een nabestaandenpensioen?

Werken

Je hebt een baan of een eigen bedrijf en je verdient de kost. Mooi. Wat doet de baas of de overheid voor jouw financiële planning? Zijn er vangnetten en welke impact hebben deze op jouw situatie…?

Arbeidsongeschiktheid

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ziek worden kan iedereen gebeuren. Maar wat als het langer duurt? Ben je werknemer dan zijn er een aantal vangnetten zoals de WULBZ (Wet uitbetalingsplicht loonbetaling bij ziekte) en de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen). Maar het blijft een vangnet en als er geen andere voorzieningen zijn getroffen, dalen je inkomsten fors. Ben je ondernemer dan is er niks geregeld bij ziekte. Je moet zelf zorgen voor jouw inkomen. Veel ondernemers hebben daarom een AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering). Zorg dat je de financiële planning op orde hebt en voorkom dat je een tekort in het normale leven of bij ziek zijn.

Pensioen

Pensioen is iets tussen een werkgever en een werknemer. IB ondernemers, ZZPers en DGA’s  kunnen in die zin dus nooit een pensioen opbouwen. Deze groep bouwt vaak op een aantal manieren vermogen op. Bijvoorbeeld door een lijfrente, sparen in het bedrijf, waardeontwikkeling van het bedrijf, beleggingen, vastgoed enzovoort.

Wonen

Je woont in een huis. Heb je een hypotheek die is afgelost wanneer je stopt met werken?

 

financiële planning

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via: 088 9000 900. Ook kun je hieronder je naam en e-mailadres achterlaten. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bereken hier jouw pensioen!

Schrijf me ook in voor de nieuwsbrief

Bereken hier het collectief pensioen!

Gratis digitaal adviesgesprek

Deze nieuwe situatie vraagt om een nieuwe aanpak.

Wij blijven ons inzetten op lekker leven nu, maar ook later.

Vraag nu een gratis digitaal adviesgesprek aan om te zien wat we voor jou kunnen betekenen.

Mail mij dit overzicht

Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle collectieve pensioen mogelijkheden.

Mail mij dit overzicht

Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

Mail mij dit overzicht

Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle pensioen mogelijkheden.

Mail mij dit overzicht

Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

Aanvraag gratis adviesgesprek

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan en kijk inzicht in jouw pensioen mogelijkheden.

Aanvraag gratis adviesgesprek

Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

Nieuwsbrief inschrijving

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze 7 extreem waardevolle tips voor een goed pensioen!

Net als jij hebben wij ook een hekel aan SPAM, daar hoef je niet bang voor te zijn.