Hoe herkent u een ‘goede pensioenadviseur’?

19 april 2019

Mark is sinds kort gestart als ondernemer. Hij wil dit goed aanpakken en wil graag direct beginnen met het sparen voor zijn oude dag. Hoeveel te eerder, hoeveel te beter, toch? Daarnaast wil hij graag informatie over wat er gebeurt indien hij ziek wordt of onverhoopt komt te overlijden. Met andere woorden: Mark is op zoek naar een goede pensioenadviseur. Maar wat is een goede pensioenadviseur?

Een pensioenadviseur:

– heeft oprechte interesse in jouw leven en je dromen; 

– heeft plezier in het werk en passie voor pensioen;

– geeft je begrijpelijke adviezen in korte, heldere teksten.

– kijkt buiten zijn eigen wereld.

Dit klinkt mooi. Dit ís mooi en geldt onvoorwaardelijk voor PensioenVizier.

Zo heeft pensioenadvies te maken met accountancy, vermogensplanning en verzekeringstechnische zaken.

Neem contact op

Fiscaal juridische en actuarieel

Hier ondersteunen wij accountants en administratiekantoren door te wijzen op wetgeving, het maken van berekeningen e.d. Wij zijn NBA geaccrediteerd dus mogen lesgeven – met het toekennen van PE punten;- aan register accountants. Dit doen wij ongeveer tien maal per jaar door heel Nederland.

Verzekeringstechnische zaken

Pas als de risico’s geïnventariseerd zijn en we hebben een beeld van de waarde van de onderneming, kan een ondernemer kiezen om risico’s te vermijden, te aanvaarden, beheersbaar te maken of in laatste instantie te verzekeren. 

Vermogensopbouw- en beheer

Wanneer we jouw risicoprofiel hebben vastgelegd gaan we samen met jou een plan maken waar we gaan beleggen en met hoeveel geld.

Na het advies kun je je eigen pensioenzaken goed begrijpen. Ben je niet tevreden over de dienstverlening dan zou de adviseur dat ook niet moeten zijn. Het gaat tenslotte om jouw pensioen!