Het hoogste rendement

11 april 2019

Wilt u ook het hoogste rendement ?

Het is natuurlijk spannend om kans te lopen op veel geld, vergeet alleen niet dat het ook uit kan lopen op een grote teleurstelling. Het is niet altijd een verstandige keus. Wij adviseren om alleen dat geld dat u kunt missen belegt in risicovolle fondsen. Wat kan er gebeuren als u geld wegzet tegen het hoogste rendement? Wij schetsen een aantal aannemelijke scenario’s.

Het hoogste rendement

Het hoogste rendement

Klik hier voor meer info

U wordt rijk

Ja, dit is zeker mogelijk. Geld dat enorm fluctueert kan zich in de goede richting bewegen, de richting naar veel rijkdom. Neem bijvoorbeeld eens een hype van een jaar terug, de bitcoin.

Dit digitale muntje is in een jaar tijd vertienvoudigd in waarde naar een prijs van + 1.000 dollar. Toen dit in de media bekend werd probeerden veel beleggers nog even te investeren om met de groei mee te liften, dit verliep alleen niet echt zoals verwacht. De koers stortte in omdat China de munt verbood. Dit brengt ons op het volgende scenario..

U bent lekker bezig maar het schiet niet op

Iedere dag zit u acht uur of meer achter uw schermen en analyseert zich suf op de bewegingen van de beurs. Soms zit u goed en soms zit u fout. Uw winst compenseert uw verlies. Beleggen is een werkwoord, het vereist aandacht, discipline en vakmanschap.

U raakt blut

Ja en dan? Emoties bij het beleggen zijn vergelijkbaar met gokverslavingen. U zult geneigd zijn uw verlies te compenseren door weer te beleggen tegen nog meer risico. U kunt het verlies niet verwerken en denkt dat het wel te herstellen is. Omgekeerd is het ook ingewikkeld. Als u veel geld verdiend hebt met risicovol beleggen vindt u het moeilijk om te stoppen. De kans bestaat daarom dat het u het geld alsnog verspeelt op een later tijdstip.

Het hoogste rendement

Het hoogste rendement

U slaapt niet meer

In het gehele proces van risicovol beleggen moet u wel bestand zijn tegen de emoties die u tegenkomt. Veel beleggers krijgen te maken met een vicieuze cirkel van hebzucht en angst. Twee ingrediënten die ervoor zorgen dat u uiteindelijk geen cent meer te besteden heeft. Het is verstandig eerst een duidelijk financieel plan te maken.

Wat kan PensioenVizier voor jou betekenen?

Ten eerste moet er een beleggingsprofiel opgesteld worden. Een beleggingsprofiel brengt tot uitdrukking welk risico je als belegger wilt en kunt nemen. Dat is het logische vertrekpunt. 

Het risico dat je kunt nemen (of uw risicodraagkracht) wordt bepaald door je financiële situatie en je kennis en ervaring als belegger. Je risicodraagkracht zal bijvoorbeeld toenemen, naarmate je een hoger maandelijks inkomen hebt of over een grotere beleggingsportefeuille of andere financiële reserves beschikt. Wanneer je het reilen en zeilen van de financiële markten van kortbij volgt en in het verleden al op de beurs hebt belegd, ben je bekend(er) met beleggen en kan je bijvoorbeeld beter de ups en downs van de beurs op waarde schatten.

Wij helpen jou graag met sparen voor je pensioen en wegen graag risico en rendement persoonlijk voor u af.

Heeft u vragen bel dan gerust 088-9000900 of stuur een e-mail naar info@pensioenvizier.nl 

Whatsapp met PensioenVizier

Whatsapp met PensioenVizier[/caption]