Gratis pensioenadvies ?

22 mei 2019

Gratis pensioenadvies, bestaat dat?

Alles wat gratis is heeft geen waarde, of gratis pensioenadvies toch wel?

Natuurlijk geven we geen gratis pensioenadvies, waar leven we anders van? 

Maar een eerste kennismaking en duidelijk maken waar u staat dat doen we graag op onze kosten! Als er een “klik” is en uw winst is groter dan de dienstverlening u kost zijn we u graag verder van dienst. Na een (1) jaar is onze dienstverlening per maand opzegbaar!

Neem de proef op som, neem contact op

Waar zit je winst in?

De pensioenadviseur heeft veel kennis van fiscaal-juridische zaken en kan jou goed adviseren over hoe je kan sparen voor jouw oude dag. De winst zit hem in de volgende aspecten:

 • – Meer duidelijkheid (weten waar je bent en waar je naar toe wilt)
 • – Minder kosten ( je betaalt maar aan 1 partij en niet drie verschillende, voor pensioenadviezen (Accountant, Tussenpersoon en vermogensbeheer))
 • – Vaste contactpersoon (iemand die je kan vertrouwen en niet steeds een ander gezicht)

Veel ondernemers vragen zich af of:

 • – Ze later hun levensstandaard kunnen behouden;
 • – Hun gezin/nabestaanden wel goed verzorgd achterblijven;
 • – Er bij ziekte wel voldoende dekking is, zodat zij hun spaargeld niet hoeven aan te raken.
In het eerste gesprek inventariseren en analyseren wij waar je nu staat. Het is geen diepgaande inventarisatie, maar als u alle benodigde pensioenpaperassen meeneemt of nog beter op de mail zet, dan beloven wij duidelijkheid met betrekking tot bovenstaande zaken! Geen addertjes onder het gras, kleine lettertjes of facturen die nagestuurd worden. Gewoon een (gezellige) eerste kennismaking.

Hoe herken ik een goede pensioenadviseur?

Een goede pensioenadviseur heeft oprechte interesse in uw leven en dromen. De pensioenadviseur heeft plezier in het werk en een passie voor pensioen. Een goede pensioenadviseur geeft u begrijpelijke adviezen, in korte en heldere taal. Wil je weten waar je op moet letten bij het kiezen van een goede pensioenadviseur? Lees dan ons artikel over “goed pensioenadvies

Hoeveel ouderdomspensioen krijg ik straks?

Het ouderdomspensioen is opgebouwd uit drie pijlers, namelijk:

 • – AOW-uitkering
 • – Via je (ex)werkgever (pensioenverzekeraar/-fonds)
 • – (Bancaire) lijfrente(s) 

Ben je benieuwd naar wanneer en hoeveel AOW-uitkering je krijgt op jouw pensioendatum? 

Weet je al hoeveel pensioen je via jouw (ex) werkgever(s) hebt opgebouwd?

Kijk dan even op Mijnpensioenoverzicht.nl

Wil je weten hoe het pensioen van de ondernemer eruit ziet? Lees dan ons artikel over “Het pensioen van de ondernemer

Gratis pensioenadvies

Pensioen en arbeidsongeschiktheid

Wil je jouw inkomen en vermogen beschermen? Als ondernemer ben je genoodzaakt zelf iets te regelen voor het geval je ziek of arbeidsongeschikt raakt. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) zorg je zelf voor de noodzakelijke financiële bescherming van je inkomen. Meer weten over een AOV? Lees dan ons artikel over “arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Nabestaandenpensioen

Ben je ondernemer/DGA? Wat krijgen jouw nabestaanden als jij komt te overlijden? Is er dan nog wel “brood op de plank”?”

Het is best wel belangrijk dat je bewust bent van de financiële gevolgen als jij (of je partner) komt te overlijden. Als jij als zelfstandige komt te overlijden, vallen jouw inkomsten weg. Dit heeft consequenties voor je achterblijvende partner en eventueel jullie kinderen. Maar ook andersom: je partner komt te overlijden, kan dit grote financiële consequenties hebben. Wie weet moet je minder gaan werken, of zelfs je ondernemingsactiviteiten te staken. Er zijn verschillende manieren om met het overlijdensrisico om te gaan. In ons artikel over “nabestaandenpensioen” kan je er meer over lezen.

Lees meer over nabestaandenpensioen

Kortom 

Pensioen is een verzamelbegrip, het is een complexe materie. Het wordt niet simpeler om een aantal redenen:

 • – uw situatie verandert gedurende uw pensioenopbouwperiode
 • – uw wensen zouden ook wel eens kunnen veranderen gedurende uw opbouwperiode
 • – de fiscus verandert de spelregels (bijna) ieder jaar
 • – de rendementen van uw vermogen wisselen ook ieder jaar, wat voor invloed heeft dat op uw persoonlijke financiële plan?

Gratis pensioenadvies bestaat dus niet, maar we willen je wel helpen. Heb jij behoefte aan degelijk pensioenadvies, neem dan contact met ons op! Je kunt ons tijdens kantooruren bereiken via 088 9000 900 of laat een bericht achter op onze contactpagina

Wist je dat het kennismakingsgesprek volledig op onze kosten is?