Financiële doelen bereik je met een financiële coach

22 oktober 2018

TE LAAT! …. en hoe een financiële coach dat kan voorkomen

Timing is een essentieel element in de sport. Het maakt vaak het verschil tussen je doel behalen of hierin falen. Zo maken honderdsten van seconden het verschil uit tussen winnen en verliezen bij topsporters op het gebied van bijvoorbeeld zwemmen, wielrennen en bij atletiekonderdelen. Maar dan zien we alleen het eindresultaat. Als je wint als topsporter heb je alles en als je verliest voelt het als een roemloze afgang. Wellicht bent u geen (top)sporter, maar hoe is het gesteld met uw timing?

“Om financiële doelstellingen te bepalen en vervolgens te realiseren, is ook een goede voorbereiding essentieel”

Voorbereiding

Aan dat eindresultaat gaat natuurlijk iets vooraf: een voorbereiding. Tom Dumoulin werkt heel gericht toe naar het behalen van een resultaat, zoals het winnen van de individuele tijdrit tijdens het wereldkampioenschap afgelopen september. In zijn voorbereiding laat hij niets aan het toeval over. Dit geldt ook voor Daphne Schippers die met 0,13 seconden voorsprong in augustus wereldkampioen werd op de 200 meter.

Maar ook buiten de topsport is de voorbereiding net zo belangrijk. Binnen mijn kennissenkring hebben veel collega’s (geen topsporters) het afgelopen jaar bijzonder prestaties geleverd. Zij hebben heel gericht stappen gezet om een zelf gekozen doel te realiseren. Zoals bijvoorbeeld het lopen van een hele marathon of meedoen aan wereldkampioenschappen karate in Japan.. Zij hebben tijd en energie gestoken in het behalen van hun doel.

Financieel fit

Hoe vertaalt u deze aspecten naar uw eigen financiële planning? Door op tijd te beginnen! Om financiële doelstellingen te bepalen en vervolgens te realiseren, is ook een goede voorbereiding essentieel om als winnaar te finishen. Dit betekent een programma uitstippelen en je daaraan houden! Maar ook aanpassen als dat nodig is en vervolgens beloond worden.

Het is van alle tijden dat de politiek het ritme èn de muziek bepaald. – Hoe gaat het met de hypotheekrente aftrek? – Wat wordt de belastingdruk na pensioendatum? – Wat wordt de pensioendatum..? Verder speelt de verhoging van de AOW-leeftijd. Iemand die nu 25 jaar is, moet straks rekening houden met een AOW-leeftijd van minimaal 71! Kan en wil jij in die laatste werkzame jaren nog (volledig) aan de slag zijn?

Wij zijn dagelijks met pensioen bezig en kennen alle flexibiliseringsmogelijkheden.

Zoals hoog- laag constructies. Maar ook uitgefaseerd stoppen met werken bijvoorbeeld in 5 jaar afbouwen naar -0- door ieder jaar één dag minder te gaan werken voor pensioendatum.

Als financiële coach kennen we alle fiscaliteiten. Gecombineerd met jouw veranderende wensen maken we ieder jaar een bijgesteld financieel plan. Zo hebben we er al duizenden gemaakt.

“Veel ondernemers kunnen een financiële coach goed gebruiken”

Neem een financiële coach

Financiële coach
Financiële coach

Net als bij een topsporter, heeft een ondernemer een goede financiële coach nodig: wij! Maak samen met ons een gedegen voorbereiding, zodat de ondernemer in kwestie een schema doorloopt, gericht op het behalen van het gewenste resultaat. Er zijn veel ondernemers die een financiële  coach goed kunnen gebruiken.

Pak deze kans en maak van jezelf een winnaar, voordat het te laat is! Bel 088-9000 900

De voordelen op een rijtje:

1.       We beschermen je gezin!

Zorg dat er brood op de plank is en blijft.  Als je stopt met werken, bij arbeidsongeschiktheid maar ook bij overlijden.

2.       We inventarisatie jouw huidige inkomsten en uitgaven

We kijken wat je wilt en wat je hebt.

3.       We maken en definiëren plannen voor de toekomst

Stip op de horizon en ernaar toe werken

4.       We besparen op belastingen

We zoeken de fiscale voordelen op en benutten deze.

5.       We houden je op het juiste spoor.

Door ieder jaar te meten waar je staat en waar je naar toe gaat houden we je op het spoor.

6.       Maak je geen zorgen over jouw financiële toekomst

Jij je werk en wij jouw pensioen 

7.       Expert opinion

Doordat we niet anders doen dan pensioen voor meer dan 1000 mensen ieder jaar weer, weten we waarover we praten.