De omkeerregel

4 oktober 2018

Om gebruik te kunnen maken van de omkeerregel voor werkgeverspensioen moet je aan een aantal regels voldoen.

  • Het werkgeverspensioen moet worden toegezegd door een werkgever aan werknemer. Zelfstandigen of mensen zonder werk kunnen dus geen werkgeverspensioen opbouwen.
  • Het werkgeverspensioen moet worden uitgevoerd door een instantie die hiervoor een vergunning heeft gekregen, meestal een pensioenfonds of verzekeraar. Alleen DGA´s hadden de mogelijkheid een pensioen in eigen beheer op te bouwen, tot april 2017.
  • De overheid heeft ook een maximum gesteld aan hoeveel er fiscaal gespaard mag worden. Hierboven geld de omkeerregel niet en loop je risico op een boete en extra betalingen.Voldoe je niet aan de eisen van het werkgeverspensioen dan kun je een lijfrente opbouwen. Dit mag tot het jaar waarin je AOW-gerechtigde wordt en er sprake is van een pensioentekort. Met de jaarruimte wordt het bedrag bepaald dat gebruikt mag worden voor het opvullen van het pensioentekort. Wanneer er over meerdere jaren niet optimaal gebruik is gemaakt van de jaarruimte wordt de reserveringsruimte toegepast.Indien u meer informatie nodig heeft neem dan contact op met een pensioenprofessional.Heeft u vragen..? bel 088-9000909 of Mail naar info@pensioenvizier.nl Klik hier om naar de contactpagina te gaan.

    Bel me, een eerste adviesgesprek is gratis