Collectief pensioen; onze werkwijze

15 april 2019

Als ondernemer ben je al met veel dingen bezig, maar een steeds belangrijker wordend onderdeel van de arbeidsvoorwaarden is het pensioen. Er komt veel kijken bij het afsluiten van een pensioenregeling. Wij helpen je daar graag bij!

Wat is onze werkwijze en wat zijn de stappen om tot een collectief pensioen te komen? In dit artikel nemen wij je mee hoe wij, samen met jou tot een passende collectieve pensioenregeling te komen. 

Het eerste gesprek over uw collectief pensioen

Een gesprek vindt plaats op een door jou gewenste locatie, dat kan bij jou op de zaak, maar ook bij ons op kantoor. Het eerste gesprek is geheel vrijblijvend, de kosten zijn voor onze rekening. tijdens dit gesprek doorlopen we de volgende zaken.

– Wij maken eerst graag kennis met jouw bedrijf en de specifieke wensen van jou en je werknemers;

– We overhandigen je graag ons dienstverleningsdocument en de bijbehorende leveringsvoorwaarden;

– We geven je een uitleg van onze werkwijze met betrekking tot het opstarten van een collectief contract.

Collectief pensieon

Collectief pensioen.

FAQ collectief pensioen

Adviesvoorstel collectief pensioen

Als je besluit om gebruik te maken van onze diensten, dan maken wij een adviesvoorstel voor jou. In dit adviesvoorstel tref je de volgende inhoud:

– De aanleiding: waarom wil je een pensioenregeling?

  Wil je dit ter vervanging van de oude regeling of wil je juist een geheel nieuwe (extra) arbeidsvoorwaarde?

– Jouw doelstelling: wordt het een regeling die een beloningsgedachte of juist een verzorgingsgedachte in zich heeft?

Het stappenplan om tot een collectief pensioen te komen:

Ons stappenplan kent elf stappen om tot een collectief pensioen te komen. Ons stappenplan ziet er als volgt uit:

1. Kennismaking en opstellen van de kostenbegroting. We gaan kort de mogelijkheden bespreken en geven aan wat de eventuele gevolgen zijn.

2. Een uitgebroeide inventarisatie. Wij vragen u het hemd van het lijf. Wat zijn uw wensen, wat is uw budget, wat is uw verwachting. Vervolgens vatten wij dit samen in een terugkoppelingsdocument.

3. Oriëntatie en globale indicatie van kosten en mogelijkheden. Vanuit hier worden de eerste offertes opgesteld en de kosten geïnventariseerd.

4. Onderzoek verplichtstellingen BPF en cao. We gaan beoordelen wat de werkzaamheden op de werkvloer zijn en waar het personeel allemaal mee bezig is. dit koppelen we aan de insluitings- en uitsluitingscriteria van een aantal Bedrijfspensioenfondsen. Dit wordt samengevoegd in een BedrijfstakPensioenFonds (BPF) check.

5. PBA (Pensioen Betaalbaarheid Audit) op basis van de laatste drie jaarcijfers. Hier beoordelen we onder andere de quick- en current ratio. Daarnaast wordt er nog een aantal parameters door ons beoordeeld.

6. Actuariele vergelijking van de eventueel bestaande regeling en aanspraken. We vergelijken het voorstel met wat je nu hebt en met wat je in de toekomst wilt.

7. Analyse en fiscaal-juridisch advies. Bij deze stap achterhalen we wat fiscaal haalbaar is en wat wenselijk is voor de werkgever en het personeel.

8. Productanalyse pensioenuitvoerder uitvragen drie collectieve offertes. We gaan hier drie offertes beoordelen van verschillende aanbieders. Hier wordt gelet op de prijs en de voorwaarden.

9. Contractondertekening en implementatie. We gaan de regeling invoeren bij de pensioenuitvoerder. De contracten worden opgesteld en de pensioenregeling wordt geactiveerd. Het contact met de salarisadministratie over premieverdeling werkgever/werknemer, is hier bij inbegrepen.

10. Communicatie met de werknemers. Standaard geven wij een presentatie aan het personeel. Dit gebeurt ieder jaar, zodat werknemers jaarlijks ingelicht zijn over de laatste ontwikkelingen.

11. Nazorg en jaarlijks pensioenbeheer. Alle mutaties en controles voeren wij uit conform de afgesproken dienstverlening.

Dit zijn de elf stappen hoe wij tot een collectief contract komen. Als je nog vragen heb over onze werkwijze of over een bepaalde stap, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Dat kan via de telefoon: 088-9000 900 of laat hieronder jouw gegevens achter. Dan nemen wij contact met jou op!