Kennisbankartikel:

CAO zonder pensioen

Collectieve arbeidsovereenkomst zonder pensioen

Kees is inmiddels twee jaar met zijn bedrijf actief en het personeelsbestand begint te groeien. Kees denkt er daarom over of hij een pensioenregeling moet opstarten voor zijn personeel. Werknemers denken vaak dat dit in een cao goed is afgestemd en dat ze pensioen opbouwen. In ongeveer 85% van de bedrijven is dit ook het geval. In een cao is vastgelegd hoe en waar het pensioen geregeld is. Meer lezen over cao, klik dan hier.

De overige 15% heeft echter geen geldende cao, zij mogen zelf een soort cao opstellen indien gewenst. Veelal is dit een cao zonder pensioen. Bij een eigen geformuleerde cao zonder pensioen zijn er meerdere opties om toch een pensioenregeling aan te bieden aan je personeel. In dit artikel geef ik uitleg over de verplichtstellingen bij een pensioenfonds en, wanneer er geen verplichtstelling is wat dan de mogelijkheden zijn.

 

CAO zonder pensioen

Geen cao geen verplichtstelling bij een pensioenfonds

Wanneer er geen cao geldig is, dan is de kans groot dat er ook geen verplichtstelling is bij een pensioenfonds. In een cao wordt er vastgelegd bij welk pensioenfonds de werknemers worden ondergebracht en alles verloopt in principe automatisch. Wanneer er geen cao geldig is dan kan een bedrijf zelf een pensioenregeling opstarten bij een verzekeraar of een PPI (Premie Pensioen Instelling).

Geen cao en wel onder een pensioenfonds vallen

Het kan ook mogelijk zijn dat er geen cao van toepassing is, maar dat er wel een verplichtstelling is om je als bedrijf aan te sluiten bij een pensioenfonds. Een pensioenfonds kijkt naar hetgeen wat het personeel werkelijk doet, met andere woorden de personele werkingssfeer. Deze werkzaamheden worden getoetst tegen de insluitings- en uitsluitingscriteria van pensioenfondsen. Wanneer het bedrijf met de werkzaamheden valt onder deze insluitingscriteria dan dien je je alsnog aan te melden bij het pensioenfonds.

 

Collectief pensioen, hoe zit het nou precies?

Geen cao en geen verplichtstelling

Zoals eerder genoemd komt het vaak voor wanneer er geen cao geldt dat er ook geen verplichtstelling is bij een pensioenfonds. Dit kun je toetsen door het laten uitvoeren van een werkingssfeeronderzoek. Wanneer de conclusie is dat het bedrijf niet onder een pensioenfonds valt dan is het bedrijf vrij om zelf een pensioenregeling op te starten.

Maar waarom een pensioenregeling? Uiteraard is pensioen een arbeidsvoorwaarde die steeds belangrijker wordt.   Daarnaast is het voordeel van een pensioenregeling dat het nabestaanden- en wezenpensioen goed geregeld wordt, zonder keuring.

Een ander voordeel is dat er een premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid in een pensioenregeling wordt opgenomen. Deze premievrijstelling voorkomt dat een werknemer bij langdurige ziekte zijn pensioenpremie moet blijven doorbetalen. De premiebetaling wordt dan namelijk (deels) overgenomen door de maatschappij waar de pensioenregeling is ondergebracht. En uiteraard spaar je met een pensioenregeling voor later. Ook niet geheel onbelangrijk!

Een bijkomend voordeel is dat iedereen mee mag doen, er zijn geen medische uitsluitingen.

Actie, een werkingssfeeronderzoek!

Een eigen geformuleerde cao zonder pensioen is wat ons betreft geen optie. Om uit te zoeken of je met jouw bedrijf onder een pensioenfonds valt,  kunnen we een werkingssfeeronderzoek uitvoeren.

In dit onderzoek onderzoeken we wat het personeel precies doet, we bekijken de werkruimtes en analyseren de KvK omschrijvingen. Daarnaast analyseren we de in- en uitsluitingscriteria van de verschillende pensioenfondsen. Deze criteria staan vermeld in de verschillende Staatscouranten. Wanneer het bedrijf valt onder de insluitingscriteria dan is het raadzaam je te melden bij het pensioenfonds. Val je als bedrijf niet onder een pensioenfonds dan ben je vrij om zelf een pensioenregeling op te starten bij een verzekeraar of om een compensatie te geven in het loon van je werknemers. Zij kunnen dan zelf iets regelen voor hun pensioen. Uiteraard zijn aan beide opties voor- en nadelen verbonden.

Lees in dit artikel meer over deze voor- en nadelen. Wij helpen je graag bij het maken van de passende keuze voor jouw bedrijf en je werknemers.

Schrijf me ook in voor de nieuwsbrief

Gratis digitaal adviesgesprek

Deze nieuwe situatie vraagt om een nieuwe aanpak.

Wij blijven ons inzetten op lekker leven nu, maar ook later.

Vraag nu een gratis digitaal adviesgesprek aan om te zien wat we voor jou kunnen betekenen.

Mail mij dit overzicht

Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle collectieve pensioen mogelijkheden.

Mail mij dit overzicht

Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

Mail mij dit overzicht

Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle pensioen mogelijkheden.

Mail mij dit overzicht

Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

Aanvraag gratis adviesgesprek

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan en kijk inzicht in jouw pensioen mogelijkheden.

Aanvraag gratis adviesgesprek

Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

Nieuwsbrief inschrijving

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze 7 extreem waardevolle tips voor een goed pensioen!

Net als jij hebben wij ook een hekel aan SPAM, daar hoef je niet bang voor te zijn.