Bewust van je pensioen?

19 januari 2018

Inmiddels heeft  ‘Pensioen 1-2-3’ de startbrief definitief vervangen als middel om deelnemers duidelijk te maken hoe ze ervoor staan met hun pensioen. Wederom een nieuw initiatief om te proberen het pensioenbewustzijn van de deelnemers te vergroten. Gaat het deze keer wel lukken?

Veel initiatieven

Met invoering van de Pensioenwet werd beoogd om ”meer transparantie, meer zekerheid en meer kennisoverdracht” te krijgen”. Het gedeelte ”transparantie” is zeker al verbeterd, in ieder geval bij de verzekers- en (later de) PPI aanbieders. Onder andere zijn we van bruto- naar netto producten gedaan. Hier zijn we van percentages naar vaste bedragen gaan. Het is nog steeds onduidelijk bij pensioenfondsen welke kosten wel en niet in rekening worden gebracht per deelnemer.

Bij Pensioenfondsen is inmiddels duidelijk dat het begrip ”zekerheid” niet bestaat in deze branche en dat de communicatie daarover in de jaren 90 niet altijd de schoonheidsprijs heeft verdiend. Veel werkgevers en werknemers begrijpen vandaag de dag dat beleggen noodzakelijk is om voldoende pensioen op te bouwen. Al kan hier zeker nog wat zendingswerk worden verricht. Tot slot hebben we het begrip ”kennisoverdracht”. Veel artikelen in de Pensioenwet waren daarop geënt. Dat heeft zeker gezorgd voor meer middelen om tot overdracht te komen. En toch blijkt elke keer weer uit onderzoek dat deelnemers niet echt geïnteresseerd zijn in hun pensioen. Er kan worden geconcludeerd dat er van overdracht nog niet is gekomen.

Bel me, een eerste adviesgesprek is gratis

“DEELNEMERS VOELEN NOG STEEDS NIET GENOEG URGENTIE OM MET HUN PENSIOEN AAN DE SLAG TE GAAN”

Teleurstellend resultaat

Er moeten nieuwe stappen worden gezet met nieuwe initiatieven zoals ‘ mijnpensioenoverzicht.nl en sinds kort ‘Pensioen 1-2-3′ om mensen bewust te maken van hun pensioen.Dit zijn goede initiatieven, maar deze initiatieven zullen het probleem niet oplossen. Dit komt niet alleen doordat Pensioen 1-2-3’ in de praktijk zo makkelijk te begrijpen is als de naam doet vermoeden, maar wel omdat daarmee het kernprobleem niet wordt opgelost.

Het kernprobleem is dat deelnemers nog steeds niet genoeg urgentie voelen om bewust met hun pensioen aan de slag te gaan. er is gebrek aan eigen verantwoordelijkheid. Dus er wordt verwacht dat het resultaat van de invoering van ‘Pensioen 1-2-3’ opnieuw teleurstellend resultaat zal opleveren. 

Pensioen 1-2-3

Hoe dan wel? 

Dat pensioen een favoriet onderwerp op verjaardagen zal worden, is wellicht wat ambitieus. Maar er kunnen zeker stappen worden gezet om mensen meer bewust van hun pensioen te maken. Daarvoor moet eerst de verplichtstelling worden afgeschaft. Hierdoor zullen werkgevers samen met de medewerkers bewust moeten kijken bij wie ze de pensioenregeling willen onderbrengen. Maar daarmee zijn we er niet. Op dit moment is, ook in de verzekerings- en de PPI markt, pensioen te veel een “feestje” voor de werkgever. Ook veel pensioenadviseurs richten hun communicatie met name in op deze groep. Daar zitten immers de beslissers. Wij communiceren een pensioen naar de werknemers met een financieel dashboard!

“DAT PENSIOEN EEN FAVORIET ONDERWERP OP VERJAARDAGEN ZAL WORDEN, IS WELLICHT WAT AMBITIEUS.”

Er is winst te behalen door u. U bent degene die werkgevers en werknemers kan overtuigen van het nut van een goed pensioen.  Middels 1-op-1 sessies tot centrale presentaties. Dat zal gaan zorgen dat ook werknemers de arbeidsvoorwaarde pensioen meer gaan waarderen en zich stapje voor stapje bewust gaan worden van de eigen verantwoordelijkheid voor een goed pensioen.

Wat is pensioen 1-2-3?

Pensioen 1-2-3 bestaat uit drie lagen. Deze gelaagde opzet komt het best tot zijn recht in digitale vorm.Na het lezen van laag 1 kent de deelnemer de belangrijkste elementen van zijn pensioenregeling. De deelnemer kan vervolgens zelf bepalen of hij meer wil weten. Tijdens of na het lezen van laag 1 kan hij via elk kopje en icoon voor meer details doorklikken naar laag 2 en/of 3.

Laag 1:

  • De pensioenregeling “in 5 minuten”.
  • In deze eerste laag worden alle belangrijke onderdelen genoemd.

Laag 2:

  • De pensioenregeling “in 30 minuten”.
  • Deze tweede laag gaat dieper in op alle informatie uit laag 1.

Laag 3:

  • De pensioenregeling “in detail”.
  • Deze derde laag bevat documenten, zoals het pensioenreglement, het jaarverslag en de statuten. Alle informatie uit laag 1 en 2 komt ook terug in laag 3.

Klik hier om naar de website van pensioen123 te gaan, zodat jij ook bewust kan worden van jouw pensioen.

Heb je behoefte aan pensioenadvies of wil je meer informatie over pensioen 1-2-3? Neem dan gerust contact met ons op, om de verschillende mogelijkheden door te spreken. Je kunt ons bereiken tijdens kantooruren via 088 9000 900 of laat een bericht achter op onze contactpagina, dan nemen wij contact met je op.

Wist je dat het kennismakingsgesprek volledig op onze kosten is?